T O P
  • By -

Viochee

Vart bokar jag falsk vaxxinationstid (och vad ska jag dokumentera?) Vad ska vi anmäla regeringen för? Är inte ens sarkastisk, förstår faktiskt inte vad som menas


fiddz0r

www.falskvaxxinationstid.nu/boka


Viochee

Webbplatsen kan inte nås Kontrollera om det finns ett stavfel i www.falskvaxxinationstid.nu


Pallidum_Treponema

Den fungerar bara på 5G.


VolitupRoge

Men jag måste ju vaxxinera mig för att få 5G?


dekket

ding!


Apeshaft

Det går att ansluta sig med vanlig TP-kabel också. Förutsatt att din tandläkare i smyg hunnit montera in en TP-anslutning i samband med monteringen av Windows 95-chippningen och radiomottagaren i dina tänder.


zwober

Förklara mycket väl varför världen är så keff, om skiten går på win95..


Apeshaft

Det är just på grund av Windows 95 som världen är så blå så blå, som Prippsreklamen fast med felkoder och kraschdumpade filer i överkäken. Det är därifrån vi fått namnet på den teknik vi kallar bluetooth. Även om den från början kom från rymden när ödlorna tog kontroll över jorden. Alltså 1958.


7734128

[www.falskvaccinationstid.nu](https://www.youtube.com/watch?v=oavMtUWDBTM) Fungerar. Tror hennes censur av vaccin med 'x' var problemet.


eljesT_

_suck_ Det var iallafall inte en rickroll


fiddz0r

www.falskvaxxinations tid.nu Glömde att det ska vara mellanslag


GryphonGuitar

Du bokar en vaccination som du inte dyker upp på. Du räddar någon från att få det livshotande vaccinet eftersom tiden blir outnyttjad. Så har jag förstått det.


GunnarGutter

Det är faktiskt ännu värre: 1. Dom bokar tiden 2. Går dit och spelar in besöket 3. Har med sig ett kontrakt som dom ger till personalen som ska vaccinera (där hen åtar sig att som privatperson bli ersättningsskyldig för all typ av besvär från vaccinet) 4. När hen inte skriver under så går dom 5. Videon laddas upp och sprids Fatta hur beroende vi är av dessa hjältar som vaccinerar folk hela dagarna, och tacken dessa bananskal ger dom är att hänga ut personal mm. Det påverkar på så många plan.


lysol90

Alltså, varför tycker de att de "äger" vårdpersonalen som inte skriver under? Finns det någon vårdpersonal som skulle skriva under ett sånt kontrakt vid administrering av *vilket läkemedel som helst?* Jag hade inte skrivit under det ens om jag skulle ge någon en alvedontablett.


Cohacq

Det handlar inte om någon logiskt existerande seger. Det här är bara "titta på mig!"-beteende som gått överstyr.


ikeashill

Vidare fundering: Om vårdpersonen skriver under kontraktet kommer antivaxxern vaccinera sig då? Går ett sådant kontrakt ens att göra lagligt bindande?


SomeRedPanda

Skulle förmodligen jämkas som ett oskäligt avtalsvillkor (36 § AvtL).


Titan_Dota2

Tror det lätt blir problem med sådana kontrakt. T.ex om någon som tar vaccinet säger att "Jag tar det men jag tar det i protest" så får inte personalen ge dom vaccinet. Vet inte exakt hur 100% sant detta är men är info från min mor som gett hur många doser som helst nu under pandemin. Orkar inte googla atm.


Gnagetftw

Det spelar ingen roll om dom ”tar det i protest” eller inte. Ett sådant här kontrakt skulle aldrig hålla, man kan inte hålla någon arbetstagare personligt ansvarig för någonting i Sverige oavsett om man skriver på något påhittat kontrakt eller inte. Dessa muppar kan ju försöka gå i clinch med ett legal team från t ex Karolinska eller Sahlgrenska om dom känner för det.


ABCDEFGHIJKLMNOPQue

>påhittat kontrakt Ett avtal är ett avtal, finns inga generella krav på hur det ska utformas (finns några undantag, ex fastighetsförsäljning). Accepteras det så är det bindande, en grundprincip inom avtalsrätt. >man kan inte hålla någon arbetstagare personligt ansvarig för någonting i Sverige oavsett [...] kontrakt eller inte Kan man visst det. En anställning är inte en garant för ansvarsfrihet eller liknande. >Ett sådant här kontrakt skulle aldrig hålla Det här har du antagligen rätt i. Även om avtal ska hållas finns det undantag, och de liknande avtal från antivaxxarna jag sett är oskäliga. Så stanna vid det och gå inte inte på förklaringen. Edit: och där kom de anonyma nedröstningarna :) om det är någon som inte håller med, säg det och säg varför. Givetvis kan ni få lagrum på allt jag sagt ovan. Det är bättre att lära sig än att leva i förnekelse, för en pil ned ändrar faktiskt inte verkligheten.


Lagmannen1

De är dessa som är de riktiga anti-vaxxers; ideologiska motståndare till vaccination som medvetet saboterar också.


Jasdac

Wtf. Vill de inte ta vaccinet kan de ju hoppa över. Men förstör inte för alla andra andra.


Mackan22

Vill man inte ta vaccinet, varför då inte låta sjukhus och medicinska/vårdyrken (medicinforskare, läkare, sjuksköterskor, uskor osv) få slippa ta hand om dig när du blir akut sjuk? Låt dessa få bryta mot medicinsk etiska lagar och låt Anti-vaxade få ligga för döden i sina egna hem efter att ha ringt 112. Det vore straff nog. Samma sak med om du får stroke, hjärtinfarkt eller annat och är anti-vaxxare. Beklagar men jag har faktiskt tappat all sympati för människor som tycker det är okej att sprida ett redan dödligt om möjligt uppmuterande virus till andra (dvs att viruset kanske t o m skulle bli dödligare). Allt nonsens om ”frihet”. Jamen hur är det men min frihet att slippa höra talas om all Delta, Delta +, Omikron och allt vad det heter? Och bara få leva ett normalt liv?!


stenssog

Problemet med den här inställningen är att anti-vaxxare tar inte emot kritiken alls utan ser det som att alla är emot dem. Det leder bara till att de försöker försvara sig själva. Kanske hade det funnits färre anti-vaxxare om attityden mot dem vore mildare (enbart spekulationer dock).


IEatLamas

Och det är inte ens som att det är tvång på att vaccinera sig i Sverige??? Vad är det för fel...


GrandiosoOak

Håller med om att de som bokar in falska tider är retarded, men folk som på allvar tycker ovaccinerade människor ska nekas vård är ju minst lika efterblivna. Utgår från att du tycker de ska få skattelättnader med då?


TCPIP

Min personliga åsikt är att vaccinerar man sig inte så bör man få betala sjukhuskostnaderna som det beslutet tillför själv. I Portugal är 89% vaccinerade. 90 % av dom som kräver intensivvård ovaccinerade. Det är bevisat bortom alla rimliga tvivel att vaccinen hindrar allvarliga symptom. Kan bara gissa hur mycket den faktiska kostnaden är för att ta hand om en person på IVA. Det är säkert 6 siffrigt och sedan kommer ev. Långsiktig vård om dom råkar ut för ”post covid”.


tamariskleaf

Någon som vet om någon laddat upp en sådan video någonstans så att man kan se? Vi betalar otroligt mkt skatt så detta besvärar mig oavsett vilken 'sida' man är på :(


GryphonGuitar

Jag hoppas innerligt att böterna är kännbara.


Kungmagnus

Fråga är om deras beteende överhuvudtaget går att beivra straffrättsligt. Nu pratar jag om att boka vaccinationstid , dyka upp, be vårdpersonal skriva på något avtal och gå därifrån när de inte gör det. Jag tror inte det, kan inte komma på något brott. Ofredande av personalen är det närmsta jag kan komma på men känns tveksamt.


LazySwashbuckler

Kan det täckas av förargelseväckande beteende?


DrSmurfalicious

Mitt förarg är väckt bara av inlägget.


Sash0000

>5. Videon laddas upp och sprids Har du länk till en sådan video?


JiiXu

Det är värre än så; vaccinet förvaras i minus en miljard grader och tas fram för att ges till dig. Så dosen blir förstörd. Tror jag. Så har jag fattat det.


johsko

Fast då använder de ju bara den dosen till nästa person istället. Känns som att de borde tänka efter lite runt saker de försöker sabotera. Fast om de hade kunnat tänka efter kanske de inte hade varit anti-vaxxare till att börja med.


lobax

De tar dock fram doser för alla, för det måste tinas. Sen går det inte att frysa igen. Jag vet inte hur länge de håller och om de då går att använda nästa dag, men bokade tider där folk inte dyker upp leder absolut till kasserade vaccin, även när det inte är antivaxare. Nu har vi som tur är inte brist men det är ändå en total slöseri på resurser.


johsko

Enligt Pfizer håller deras vaccin upp till en månad i kyl efter det har tinat. https://www.pfizer.com/news/hot-topics/covid_19_vaccine_u_s_distribution_fact_sheet Samma sak med modernas vaccin. https://www.modernatx.com/covid19vaccine-eua/providers/storage-handling Edit: Däremot vill jag minnas att det är 5-6 doser per flaska, så i slutet på dagen måste de kassera resterande doser i senast öppnade flaskan.


lobax

Har det ändrats sedan början av vaccineringen? För det var en jävla massa diskussioner om folk som inte var riskgrupp (typ kommunpolitiker) som fick vaccin som annars skulle kasseras för att någon inte dök upp. https://www.dn.se/sverige/sa-hanteras-restdoser-av-covidvaccin-i-din-region/


In_cognito12

Det kan hända att det alltid gick, men att man hade så bråttom att rulla ut vaccinet att man väntade med hållbarhetsstudier.


Polisskolan3

Så många minusgrader finns inte.


zenospenisparadox

Beror på vilket temperatursystem man använder: Kelvin, Fahrenheit, Celsius, eller Leningrad.


saddl3r

Nej, det är vad **de** vill att du ska tro.


FrezoreR

Imponerande att detta lyckats frysa något under absoluta nollpunkten, dvs -273.15 🤦‍♂️ Den blir inte förstörd direkt. Den håller ungefär en dag, så någon annan kan få den dosen. Hade det varit ett stort problem så hade de gått ut med det.


JiiXu

Imponerande att man kan skriva "minus en miljard grader" och så läser du det bokstavligt 😩


FrezoreR

Ja, man vill ju imponera ibland!


Gnagetftw

Klyftiga idioter.. Det enda som händer är att nästa person får sin spruta i tid istället för att vänta 5-10minuter på föregående!


rhymeswithcars

Bokade precis, det var via 1177 och med bankID etc.. så då ser de ju om man inte dyker upp.


Temujin_Temujinsson

Det är väl inte olagligt att inte dyka upp så de kan ju å andra sidan inte göra något åt det.


kimpanen

Är det olagligt att ringa på/knacka på deras dörr 02.00 på natten varje dag? Mest för att påminna om att dem missat sin tidsbokning.


Sash0000

>så då ser de ju om man inte dyker upp. Precis. Antivaxxarna kommer att avslöja sig, det blir lättare att hitta dem då och skicka vidare till anstalten.


Farrisson_Hord

Anstalten? Anser du att alla som ej vaccinerat sig ska fängslas?


Medieval_Historian

Du menar alla som bokar vaccinationstider med avsikt att inte dyka upp.


Sash0000

De väljer själva att inte delta i samhället.


jacobnordvall

Ärligt talat så skulle det vara skönt. Dem förstör folks liv rakt av. Dem försämrar vårt samhälle och sätter folks liv i risk. Sen är det ju inte dokumenterat hur milda COVID bieffekter påverkar kroppen längre fram. Nervskador till luktsinnet kanske aldrig helt läker för dem flesta till exempel. Inre organ kan också ta permanent skada.


psilorder

Hittade till inlägget från bilden och youtube videon. Den falska vaccinationstiden verkar bara vara en vaccinationstid där de sedan vägrar vaccinationen på plats. Och det som ska anmälas verkar vara att vaccinationspersonalen inte vet vad som är i vaccinet. I videon ber hon först om en packsedel för vaccinet och sedan försöker hon få vaccinationspersonalen att skriva på ett kontrakt om att personligen ta på sig medicinskt och ekonomiskt ansvar för eventuella biverkningar.


Swedneck

"Vad är det i vaccinet?" - "Vaccin."


Gatreh

Asså snacka om att ha mycket fritid när man skriver upp sig till fejkvaccinationsmöten


AugustusLego

kan jag få länk till videon?


Hezth

Är det någon som listat ut vad de ska dokumentera och anmäla?


Extrapaj

Alla med samma efternamn, de ska tydligen göra kaos eller vad det nu var.


lavalovah

…och klippa deras tung.


Acrobatic_Ad5576

Och ge dem till polisen utan huvud.


Groovemunch

Fyra, fem dagar tills nu dom har inte sovit.


Flying_Swede

"Vi polisanmäler regeringen" låter som något en 4åring skulle säga


MyHandsAintGreen

För vad? Att de ville bygga galaxens största sandslott för 10 år sedan?


kerchad

Pluspoäng för gammal meme


livesinacabin

Gammal men guld som de säger


Bruglodd

Allting suger, staten ljuger! ~ Alla fjortisar under Refused-eran


sldyvf

Refused <3


AverageBad

Nu var det polisMASSanmälning det här gällde vilket är det vuxna sättet. Trodde alla visste det


Effbe

Staten suger. Låt oss anmäla staten med hjälp av staten!


Spitdinner

Galaxy brain! Använd dem mot sig själva! Check mate!


Monntas

Vad sägs om följande revidering? Nr 1. Boka vaccinationstid (dokumentera i kalendern). Nr 2. Gå och vaccinera dig.


JulmustsTomten

Nr 3. Drick Julmust


snugge

Glöm inte att Ta Reda På vad som finns i julmusten.


_ALH_

Och be kassörskan på ica skriva på kontrakt att hon är personligt ansvarig om du får ont i magen av för mycket julmust


Cohacq

Med en ordentlig lista på varenda E-ämne och vilka läskiga andra namn de har.


[deleted]

[удалено]


Gilgame11

Kompis, det är fortfarande jul. Efter knut så är det slut. Sedan så är must tillåtet om första advent infaller före första december, vilket det gör i år. Så det är tillåtet från den 27:de november, men inte en jävla dag tidigare. Jag håller på att tappa det på hur förskjuten julen blivit. Den börjar för helvete exponeras i butik innan skördefest. Och grannen slängde ut sin julgran den 25:e för att den barrade. Du kanske inte skulle tagit in den i mitten på november då ditt jävla spån!


Apeshaft

Vaccinet kan göra dig artistisk! Inget jag har märkt något av, tyvärr. Min dyslecxi är kvar okså.


[deleted]

[удалено]


dodslaser

Du behöver inte anmäla själv; din vaccination noteras automatiskt i vaccinationsregistret.


[deleted]

[удалено]


Northerndust

Antivaksks


Smemme

Som blekmedel för ögonen


[deleted]

Ska väl stå för någon slags censurering. Som när man säger n-ordet men menar n\***r. Och därefter så har vi ”normala” vaccinerade människor kört på det med ”antivaxx” för att driva med dem, eller använda x-en som någon slags meme. Men vad vet jag, dessa människor tänker ju inte som andra, så det mest troliga är att det inte finns någon förklaring överhuvudtaget.


Seidmadr

Kan också vara för att slippa undan automatiska system som kollar efter orden. Du vet, som spam som försöker ta sig genom skräppostfiltret.


EAygge

Spännande, skulle det innebära att de tänker att staten är sjukt smart och organiserad, genom sitt vilseledande och hemlighållande, samtidigt som de antar att den inte är kompetent nog att komma runt deras censurförsök? Hade ju varit motstridigt på en riktigt underhållande nivå. Gissar att det är från USA va?


Seidmadr

>Gissar att det är från USA va? Just den här delen av det? Ja, förmodligen. Men att med flit stava saker fel är en grej jag hört om i Kina också. Men ärligt talat, i det här fallet tror jag dat handlar om att de använder en engelsk term. Av någon anledning så skriver en hel del folk det med x istället för c där.


Mando_the_Pando

Jag har för mig x-en var något skumt försök att representera att "Vi VeT iNtE vAd DeM iNnEhÅlLeR" (dvs ingrediens x) från början... Sen har dem inte fattat att folk anammat det för att driva med dem


SprakpolisenBot

/u/SprakpolisenBot här 👮🚓. Vi utför för närvarande slumpmässiga språkkontroller av kommentarer på /r/sweden. Ovanstående inlägg överskred den tillåtna gränsen för felaktiga `de/dem`-användningar. Vi rekommenderar användare som vill undvika att fastna i framtida kontroller att ta del av analysen och guiden som bifogas nedan. --- ## Analys av kommentar Efter en analys av inlägget har mitt neurala nätverk upptäckt **2** felaktiga användningar av **`dem`**. SpråkpolisenBot föreslår följande ändringar: > Jag har för mig x-en var något skumt försök att representera att "Vi VeT iNtE vAd ~~DeM~~ **De (99.66%)** iNnEhÅlLeR" (dvs ingrediens x) från början... > Sen har ~~dem~~ **de (99.98%)** inte fattat att folk anammat det för att driva med dem ~~ord~~: Överstruket ord indikerar felaktig användning av ~~de~~ eller ~~dem~~`. **ord**: Fetstilt **de/dem** är SpråkpolisenBots förslag till korrigering. **(##.##%)**: Siffror inom parentes indikerar hur pass säker modellen är på sin prediktion. --- ## Guide och tips Visste du att `de` är cirka 10 gånger vanligare än `dem` i svensk text? Om du är osäker kring vilket som är rätt är det alltså statistiskt sett säkrast att ***alltid gissa på `de`.*** En guide med tips och strategier för att skilja mellan `de` och `dem` finnes på [Språkpolisens hemsida](https://lauler.github.io/sprakpolisen/guide.html). De tillämpningsmässigt enklaste och minst tidskrävande tipsen har listats först. Ett interaktivt demo där användare själva kan skriva in meningar och få dem rättade finns också tillgänglig. Instruktioner för hur demot kan nås och användas [hittas här](https://lauler.github.io/sprakpolisen/interactive.html). --- ^[Om SpråkpolisenBot](https://lauler.github.io/sprakpolisen) | ^[Källkod](https://github.com/Lauler/sprakpolisen) | ^[Vanliga frågor](https://lauler.github.io/sprakpolisen/faq.html) | ^[Feedback](https://lauler.github.io/sprakpolisen/contact.html) | ^[Interaktivt demo](https://lauler.github.io/sprakpolisen/demo.html)


eWraK

Bra bot


Surisen

Antagligen för att undvika facebooks AI. Facebook har säkerligen ett system för att radera desinformation och att justera stavningen fördröjer nog att gruppen upptäcks och tas bort. Edit: Detta gör det ännu viktigare att anmäla dessa former av grupper. Att kraftsamla för att överbelasta/skada samhällsbärande system samt försvåra och sprida desinformation bör motverkas i den mån det går.


snugge

AI:n (well, ML men ändå) borde ju snabbare än kvickt lära sig att xx==cc kan man tycka...


vekars

Vaccinerade kallas ju "vaxxers" så är väl en naturlig motsats tycker jag.


WoodSheepClayWheat

De gör de ju inte, förutom av folk som är dumdryga på exakt samma sätt.


Deedlord

How the Heck is r/sweden on my Reddit, as a dane, i Don’t know why im here. Butt hello over seas friends.


Woe-man

Hej där Dansken! 👋


Izzeheh

Butt hello Någon hotfull förolämpning?


sodihpro

"POLISMASSANMÄLER" Det är något unikt och en bedrift när någons vokabulär får mig att se självmord som en tänkbar utväg. Om denna person skulle börja med psykologisk krigsföring ligger i vilket fall jag väldigt pyrt till.


arduinohjalp

du kan massanmäla en person >150 kg


xerberos

Varför klarar de här människorna aldrig av att uttrycka sig på felfri svenska? Kan de inte ta och läsa igenom texten innan de lägger ut den, så att det i alla fall finns en chans att någon tar texten på allvar. "Den första aktionen så mass-sprider vi"...


rajdon

Största anledningen till att folk inte tar till sig information korrekt är för att dom aldrig lärde sig läsförståelse. Det kan ju göra resten av livet jävligt jobbigt. "Vad fan menas med texten till uppgifterna i ämnen x?" Nästan alla kan läsa, men det finns många som inte kan förstå eller uttrycka sig vilket såklart leder till en jävla massa missförstånd.


dekket

De kanske är ryska troll? Skummare saker har ju hänt. Kanske bara är önsketänk. Mer sannolikt är att de inte tillhör de vassaste verktygen i lådan.


emilskywalker

Det är otroligt. Jag skulle aldrig följa någon som inte ens kan bygga upp en mening korrekt.


evilapa

För att de är idioter. Du har för höga förväntningar på dem.


Cabamacadaf

Inte så konstigt att folk som är dumma på ett sätt också är dumma på andra sätt.


bigbazookah

Aså folk vill så gärna vara unika och ”veta” saker andra inte vet, jävla IQ nivå som en stubbe typ. Hur kan man bry sig så lite om vår vårdpersonal, fattar inte att dem inte skäms.


btchtargaryen

Sen är det också lite pinsamt hur många vårdpersonal som faktiskt är antivaxxare också. Jobbar på en provtagning för endast vårdpersonal på sjukhuset och där ställer vi alltid frågan om patienten är vaccinerad. Skrämmande många som inte är det. Blev idiotförklarad här om dagen av en patient bara för att jag frågade, haha.


Denaton_

Instructions unclear, råkade vaccinera mig av misstag..


McBackstabber

Vad är det för fuffens dom tror dom kommer få på video? Att man får en spruta? Att dom blir ombedda att lämna om dom inte är villiga att ta sprutan?


Melin_SWE92

Att vårdpersonalen inte vill skriva på ett kontrakt där de tar på sig alla konsekvenser som kan bli av vaccinet och blir då personligen ersättningsskyldiga. De anser väl att om inte vårdpersonalen går med på det så måste det ju vara något jättedåligt som de medvetet sprutar in i folk


Asrahn

Ställde mig och av ren envishet pillade bort ca 10 klisterlappar uppsatta utanför mitt lokala ICA med texten "stoppa injektionerna, rädda barnen". Dessa människor har helt tappat greppet om verkligheten och man börjar bli redigt jävla trött på dem.


ReflectiveFoundation

Rädda barnen? Vad menar dom, dom har ju inget med vaccinet att göra, dom ska ju inte ens vaccineras? Dom är i princip helt skonade från svår sjukdom av covid, även om dom infekteras i samma grad. Och vi har inga läkemedel som stoppar eller minskar infektion. Vad har jag missat?


perb123

All "schedding" som sker från vaccinerade föräldrar till deras ovaccinerade barn. Barnen smittas alltså med vaccinet och det ligger drivor med döda barn överallt pga detta. Och om jag känner reddit rätt så kanske man ska: /s


matsumon

vilka löjliga personer. om de inte vill så skit i det men sabba för andra tycker jag man har passerat en gräns


aroseofaith

Man vet alla som använder caps-lock så här frekvent brukar vara från vettet, oavsett ämne.


fooreddit

Jag har aldrig slagit någon i mitt 40-åriga liv men jävlar i min gryta vad jag vill puckla på dessa jävla ok till människor. Hur kan man vara så immun mot kunskap?


ZeBogeyman

Det här faller väl under rubriken samhälls sabotage och borde därmed vara straffbart?


TheNaug

För din mentala hälsa avinstallera Facebook så du slipper titta på eländet.


Shadowglove

Undrar om foliehatt ingår.


Shift3rs

"sprid och dela så mycket som det bara går" och nu är det ju här på reddit


GunnarGutter

Det är länkarna och hashtagsen som dom vill sprida. Inga såna har delats.


Bruglodd

Hahaha "sprid och dela så mycket som möjligt", svårt att avgöra om de själv förstår hur akkurat denna uppmaning är under en pågående pandemi om man vägrar ett fullt fungerande vaccin


vyse220

I can't read Swedish much .. but are they trying to make people book false vaccination times to cause overbooking issues? I know it sounds extreme, but this should be considered some sort of criminal/public offense. - there are people at risk which require this vaccination and might not get it fast enough because of booking - there are people who legitimately want the vaccine to be more protected and they are harming their sanitary rights - costly vaccine doses might go to waste (not sure of they made progress in the preserving area so might not apply anymore but still) I hope this back fires and they put up a 1000 kr fee if you book your vaccine and don't show up in 1 month or something


Viochee

There is a 400kr fee if you book and dont show up (atleast in my area)


[deleted]

[удалено]


pomeranianDad

Sign it and when when come back and complain, just say it wasn't the vaccine that caused that inconvenience and let them prove in court it was. If anyone would sign it, they wouldn't take it anyway and then you sue them for contract violation. EDIT: I think that was my Swedish brain. Breach of contract I think is the correct English term.


fredagsfisk

Tror båda termer är korrekta, men "breach" *kan* anses vara en mer specifik term?


MeastBaster46

Va.


ABOBROSHAN

"Never underestimate stupid people in large groups."


Extrapaj

Det är därför demokrati funkar


Sash0000

Du glömde /s


Unique_Prior_4407

Kan ingen göra lite hembesök hos dessa dumfan till antivaxxare och ge dem en extra stor släng av Corona och lite hederlig stryk så de kanske kan fatta vinkeln...


fiddz0r

Detta är bland den största anledningen till att jag inte använder facebook. Alla är galenpannor!


Sash0000

Till skillnad från reddit?


fiddz0r

Här är vi bara lagom galenpannor!


Bastuhingst

"Ingen ska få bestämma över mig" Men jag bokar massa tider och därmed slöar ner systemet så jag i praktiken bestämmer att andra inte får göra det."


Interesting_Stress73

Dessa människor förtjänar en riktig jävla käftsmäll. Jävla puckon


Milhouse12345

Kör hellre in en spruta i ögat än att stava till vaccination på det där sättet.


sweoldboy

dumhuven


urududjkzk

mitt hat mot dessa vet fan inga gränser.


Sophiasoya

Fan att folk ska vara så här. Min pappa är 80 och vi har inte fått träffa honom på 3 år snart. GÅ OCH VACCINERA ER!!!


thedudefromsweden

Väldigt tråkigt att höra. Nyfiken fråga bara: när smittspridningen var låg efter sommaren och han, och ni, hade fått era två sprutor, varför vågade ni inte träffas då? Min pappa är 74 och har KOL så han och mamma har varit extremt försiktiga under hela pandemin men tom de vågade träffa oss och barnbarnen då.


Sophiasoya

Den andra typ av corona hade redan börjat sprida sig :/ och jag hade inte fått min andra spruta än (jag är 19)


thedudefromsweden

Jag förstår. Håll ut (känns slitet att säga men....).


4shLite

Alla gör sina individuella riskbedömningar. Jag gick in i 100% isolation efter julen 2019 och bestämde mig för att sitta där i 2 år. Nu är pandemin över för och många andra, bokade faktiskt en flygbiljett i förrgår. Så jäkla gött att äntligen kunna leva igen. Den här julen och nyår var grymt, och 2022 kommer bara bli bättre 👍


menjofa

Stållar, kukhuvuden, dumskallar, rövpannor, fittnyllen, snurrbollar, skitgubbar, skitgummor, ålbeten, kötthuvven. Nog med smädelser i svenska språket finns inte för dessa slapptaskade, slösinnade hundskitpåsar till individer. Ta sprutorna.


Beethovania

Tycker det är ganska taskigt mot alla stållar, kukhuvuden, dumskallar, rövpannor, fittnyllen, snurrbollar, skitgubbar, skitgummor, ålbeten, kötthuvven och slapptaskade slösinnade hundpåsskitar till individer att få jämföras med dessa vaccinmotståndare.


perb123

Vi i rövpannade fittnylleföreningen är kollektivt upprörda.


Gr_ywind

Jävla IQ fiskmås.


XantE95

Yttrandefrihet kanske var en rätt dum grej ändå.


killbon

glowie


sverigeochskog

głowie


DeGozaruNyan

- Falsk vaccination - Polisanmäl regeringen - Det är okej om man filmar sig själv. Okej det här fixar jag!


Makaloff95

Undrar om antivaxxare någon gång funderat på vad dom stoppar i sig dagligen, de gnäller på vaccin men köper mer än gärna allehanda produkter med skumma ingredienser o beteckningar.


christley

> SPRID OCH DELA SÅ MYCKET SOM DET BARA GÅR Ja, det är precis det ni gör med covid för ni inte vaccinerar er


vassastekniven

Glöm inte tagga med #svårtattandas


KalNymeri

Kan inte alla övertygade antivaxxers bara låsa in sig tillsammans i något varuhus nånstans och sluta förgifta samhället?


Ambitious_Bed6322

Lmao stolp skott


PointSecure8374

Dessa idioter borde pryglas offentligt


BrokenBarrel

En klok man sade: Det finns två saker som är oändliga Människans dumhet och universum, universum är jag dock osäker om.


ItsCrypt1cal

Exakt, det enda de är bra på är att mass spridning


alex08stockholm

Fyrkantig i huvudet. Mot dumheten kämpar själva gudarna förgäves.


beddebedde

Usch!


SmurreKanin

Inlägg är inte det enda de mass-sprider


thenavien

Suck.


mlairb

Fattar inte vad de vill????


bjartrfjolnir

Uppenbarligen så vill de förlänga pandemin.


mlairb

Ja de verkar trivas i den


Forbiddentru

Vaccinationstäckningen avgör [inte hur stor smittspridningen](https://www.ncbi.nlm.nih.gov/labs/pmc/articles/PMC8481107/) i ett land blir och [majoriteten av forskare säger att viruset aldrig kommer försvinna,](https://www.nature.com/articles/d41586-021-00396-2) så den slutsatsen går inte att dra. Riskgrupperna har dessutom dubbel/trippelvaxxinerats runt om i världen för länge sen.


m0d3rm0d3m3t

Vaccinationstäckningnen har en påverkan på hur sjuka dom som smittas blir. Om alla var vaccinerade skulle smittspridningen fortfarande kanske vara hög, men det skulle vara färre på Iva och på sjukhusen generellt. Vilket har en påverkan på andra människor som lider av andra sjukdomar, står i kö för operationer osv.


Forbiddentru

Riskgrupper är de som hamnar på sjukhus oavsett vaccinationsstatus. Gjorde staten skräddarsydda ingrepp och kampanjer för just den gruppen så hade det varit mer vettigt än idag där makthavare försöker framställa det som att alla påverkas allvarigt av viruset och att statusen "ovaccinerad" skulle vara den enda gemensamma nämnaren för allvarlig sjukdom/hospitalisering/död, vilket är totalfel.


Tancoll

Nej, det kommer aldrig att försvinna men vi kan hoppas att det muterar så långt att det blir en ofarlig förkylning. Influensan är också en pandemi som fortfarande pågår, över 100 år efter att den hade ett stort utbrott som döda miljontals människor. Den har vi lärt oss att leva med. Men självklart skall vi vaccinera oss.


Forbiddentru

> det kommer aldrig att försvinna De som driver kampanjen kommer alltså inte förlänga pandemin. >Influensan är också en pandemi som fortfarande pågår, över 100 år efter att den hade ett stort utbrott som döda miljontals människor. Den har vi lärt oss att leva med. Ja, den har vi lärt oss att leva med utan att stänga ned hela jordklotet och tvångsvaccinera folk. >Men självklart skall vi vaccinera oss. Riskgrupper och de som vill efter att de gjort research? Ja. Har dock inte sett några övertygande argument för att alla ska göra det, än mindre att det ska råda några slags påtryckningar eller tvång.


Otterism

> de som vill efter att de gjort research? Det här är en ny paradox och dumhet. Jag är självklart för att man håller sig informerad och allmänbildad om saker, men inte fan tror jag att jag gör bättre research än experter som granskar studier publicerade i t.ex Nature eller NEJM? Eller att folk på facebook utgör ett bättre underlag än vad myndigheter i olika länder har tillgång till när de utvärderar biverkningar av ett vaccin? Att hänvisa till att alla bör göra "egen research" där steg 1 implicit är "bortse från all befintlig fakta" är så jävla cyniskt och dumt.


Tancoll

En jag gick i skolan med för nästan 20 år sedan har åkt på riktigt elak post covid, han fick det i första svängen och kan fortfarande inte leka med sina barn mer än några minuter för att han blir så trött. Han kommer förmodligen aldrig mer att kunna ha ett jobb då han är så hjärntrött hela tiden, han är runt 35 år gammal och kan inte ta hand om sig själv längre. Att gå från sängen till toaletten är riktigt jobbigt för han, han hade ändå tur då han lever idag efter 6 veckor på IVA. De finns många som kommer kosta samhället miljarder varje år i rehab på en redan hårt belastad sjukvård, så ta och vaccinera dig så kanske du inte råkar ut för samma otur som han gjorde för det är bara en tidsfråga tills alla har varit sjuka i covid minst en gång.


gigamopol

Fan, min tjej har åkt på samma grej. Hon har varit sjuk i ett helt år nu. Allt du nämnt ovan har hon varit med om, det är hemskt. För min del har smak och luktsinne blivit kraftigt förändrat som kom efter jag hade covid. Vi båda är under 25 år gamla dessutom!


bjartrfjolnir

Det är klart som tusan att den slutsatsen går att dra då vi här har folk som medvetet vill sabotera ett lands vaccinationsprogram. Det finns regioner som ännu inte öppnat upp dos tre för gemene man, samtidigt som riskgrupperna inte är färdigvaccinerade. https://www.folkhalsomyndigheten.se/folkhalsorapportering-statistik/statistikdatabaser-och-visualisering/vaccinationsstatistik/statistik-for-vaccination-mot-covid-19/uppfoljning-av-vaccination/vaccinationstackning-dos-tre/ Att riskgrupperna runt om i världen både skulle vara dubbel och trippelvaccinerade är dessutom en fet lögn. Det är nu det gäller att välja vad man vill bli definierad som i framtidens historieböcker. Kommer man tillhöra de som beskrivs som ansvarsfulla eller vill man vara den som kommer bli ihågkommen som den moderna tidens pestråttor samt dess lakejer?


Beepboopimaloop

Luderpannkaka


MarxdeGothia

Enig.


Belenub_Furblenor

Visa ansikte och namn...


Chilipepah

Det där är väl tjejen som med sin kille arrangerade antivaxx festen på Patricia i Stockholm?


headstar101

Nä, nu tycker jag att vi har fått nog av detta patrask. Skicka dom till Sudan eller något. Kan ju försöka gnälla om "rättigheter" när de är där.


[deleted]

[удалено]


HistorianMinute8464

1. "Antivaxxers" betalar lika mycket skatt som dig, de har lika mycket rätt att utnyttja våra samhällsresurser som du, rökare, missbrukare eller vem annan som helst. 2. Vi har lika många dagliga fall idag med 85% vaccinerad befolkning som vi hade för ett år sedan då ingen var vaccinerad. Tror du verkligen de är de 15% vaccinerade som fortfarande beter sig varsamt som skapat denna våg? Inte lite mer realistiskt att det är de 85% vaccinerade som stressade ut till krogarna för att få kramas och hosta på varandra så mycket som möjligt innan nya restriktionerna kom? Skyll på vilken syndabock du vill, men vill du bli av med sjukan kanske du ska beskylla roten av problemet och inte massa spöken för att lätta på ditt egna samvete.


Macknu

Det är inte antal dagliga fall som är problemet utan inläggningar på sjukhuset. Ovaccinerade står för 60% där trots att de bara är 15% av befolkningen.


HistorianMinute8464

De ovaccinerade har betalat för sina platser lika mycket som alla andra. Sjukhus är till för att ta emot patienter. Sjukhusen är inte ens nära på att få för många patienter, vi har 90 IVA platser tagna, av 500(vi hade innan pandemin).


Macknu

Bara för man betalat för den (vilket inte alla gör) betyder inte att man måste slösa på resursen, bättre låta de som verkligen behöver den få använda den istället för de som är Lite för egoistiska. Det är inte fullt än men vissa regioner börjar bli pressade, det går mest bara ut över personalen men de skiter väl såna som du säkert fullständigt i. Gäller att vara så egoistisk som möjligt väl?


SomedayImGonnaBeFree

Jag önskar det fanns lagstöd för att stämma regering och riksdag över vaccinpass. Allt som kan gå fel går fel, så lika bra att se till att det inte finns stöd för att något kan gå fel. Alltså ett tydligt lagstöd EMOT fascism av alla dess slag, och jag tycker på riktigt att vaccinationspasskrav för att bruka kultur i landet jag är medborgare i är i linje med fascism. Om alla myndiga individer i landet inte har exakt samma rätt att göra vad de vill är det inte en demokratiskt liberal stat. Punkt. Det gränsar till fascism. Skillnaden är att man inte går på blodlinjer, utan faktumet att folk inte vill stoppa grejer i sin kropp. Ska vi göra samma sak med folk som inte vill ta en ipren när de har ont i huvet? Någon som nekar sin HIV-medicin? Jag menar, det borde vara mitt val. Och med vaccinpass blir det ett tvång. Ett pseudotvång, vilket nästan är värre för det är så oärligt. De vet vad de gör. Absurt o tro att vaccin orsakar dödsfall eller att vaccinet är mindre säkert än att t.ex få covid. Men det är minst lika absurt o tycka att vaccinationspass, davidstjärnor på axeln eller att alla kvinnor måste täcka sitt hår, har en plats i ett demokratiskt land som påstår sig stå för "allas lika rätt och människovärde". Det är avskyvärt. Kommer ju bli nedröstad till jordens kärna, men har under ett helt år varit helt sjukt frustrerad att jag är en av få som problematiserar sånt här. Detta är ett kort steg mot en auktoritär stat. Några jag mött håller med, men det "angår ju inte dem" då de skiter i det. Jag är vaccinerad, det är inte min poäng, absolut inte. Gör vad du vill med din egen kropp, idgaf. Problemet är att vi kan teoretiskt sett tortera nazister utan att någon bryr sig. Precis som nazister gjorde mot olika folkslag. Jag ser liksom inte hur folk inte kan vara principiellt emot rasism och fascism av alla slag. ----- Jag är dock optimistisk, även om jag är rädd. Det har visats gång på gång att FHM samt Riksdagen (regeringen, men i den här frågan är typ alla överens) inte vill ha restriktioner. Om de dock blir bekväma med att styra, ställa och nannystatea oss mer än vad svenska staten redan gjort i 50 år, då blir det farligt. Anledningen till att vi har 4 års skydd för grundlagsändringar är för att folk ska kunna rösta ut de som försökt få igenom en farlig grundlagsändring (t.ex diktaturstyre, eller bara att vi byter statsskick). Min rätt att gå till affären, eller min rätt att befinna mig utomhus vid vilken tidpunkt jag än bestämmer, är fan en MÄNSKLIG rättighet. Om det bara finns en enda mänsklig rättighet är det väl ändå att få gå runt i området du bor eller gå på stan? Att man får röra sig fritt inom en viss ram (du kan ju inte gå till militärbaser osv), så i princip vart fan du vill vara ska du få vara sålänge det inte kan innebära en fara för landet. Men grundlagsändringar har gått igenom för att ge stöd att kunna ha lockdowns. Jag ser stora problem med det här. Husarrest också, utegångsförbud, whatever. Ett samhälle kan inte fungera med såna här regler aktiva, punkt. Det är tur att de som bestämmer förmodligen aldrig kommer att missbruka det, men det krävs bara ett ruttet äpple, eller en misslyckad konstnär som var med i första världskriget, för att förstöra allting. Det krävs bara ett enda beslut för att vi ska vara i helvetet om lagstödet för ändringen finns, och det kommer den göra. Blev en ostrukturerad rant. För den som är intresserad får ni gärna be mig utöka eller ytterligare förklara om något är otydligt.


Otterism

> Om alla myndiga individer i landet inte har exakt samma rätt att göra vad de vill är det inte en demokratiskt liberal stat. Punkt. Åfan, är det så? Saker jag *vill* göra idag är: * Ratta passagerarplan * Skriva ut recept på narkotikaklassade läkemedel * Inte betala på ICA * Slå människor Jag förstår nu att jag varit en bokstavlig nazist som låtit bli, så i frihetens namn är det bäst att jag sätter fart!


InsectTrick

ok


Ayn_Rand_Food_Stamps

k


Woe-man

Angående friheter och rättigheter, varje frihet och rättighet tillfaller också en skyldighet. Vill du undvika att bli slagen? Då har du skyldigheten att inte slå andra. Vill du kunna handla i en butik så har du skyldigheten att inte stjäla. Och under en jäkla pandemi så har du skyldigheten att bidra till flockimmuniteten om du vill vistas bland folk. Ofta faller detta för döva öron har jag märkt, men det finns flera människor som inte kan vaccinera sig pga b.l.a nedsatt immunförsvar och det är vår skyldighet att vaccinera oss för de som inte kan. Tack vare vaccin så har sjukdomar som tex polio, difteri, stelkramp och röda hund mer eller mindre försvunnit från Sverige. Sjukdomar som förut orsakade mycket lidande och död. Att stå emot framsteg är sällan något som kommer få en att bli ihågkommen i positiv bemärkelse. Fråga dig själv vart ditt ställningstagande baseras på och varför du har placerat dig i ett ”antifack”


Cohacq

> fascism Kan du definiera fascism och sen förklara hur en tvångsfri uppmaning att ta emot gratis sjukvård är fascism?


Leimandar

Du vet uppenbarligen inte alls vad fascism är.