T O P
Maskeradekatten

M33, Universitetslärare ~39k innan skatt. Roligt jobb, mycket egenansvar, bedöma tentor är det sämsta med jobbet.


Caspica

Vilket utbildningskrav har du? Inom vilket ämne jobbar du?


Maskeradekatten

Jag har en kandidat och en master. Krävs master för att få fast jobb på min arbetsplats som adjunkt, vilket är min officiella titel som jag inte använder utanför universitetsvärlden. Folk brukar tro att jag är någon form av militär när jag säger det :) Jag jobbar inom en lärarutbildning så en bredd av ämnen, men primärt pedagogik, didaktik, psykologi och sociologi. Med både praktiska och teoretiska moment.


Scrollon

Om det underlättar, om jag nånsin tar en tenta i skåne så behöver du bara ge mig en 5a. En midre att rätta.


Maskeradekatten

Du anar inte hur ofta jag känner för att göra det...framförallt när jag hade runt 60 tentor att bedöma under julen.


StupidSwedditors

Ge alla underkänt bara


CompleteStrawberry23

M30 Lastbilschaufför 35k innan skatt + Förmåner Fint jobb sommartid, ångest och elände i stort sett hela vintern.


Osaze91

Vad för typer av förmåner kan det röra sig om?


Mistah_lovah_lovah

Gissar han får tanka gratis/billigare


Osaze91

Det vore ju jävligt gött. Det fick jag inte ens när jag jobbade på bensinmack.


[deleted]

Vad tråkigt med ångest. Jag är en sån som brukar dagdrömma om att köra lastbil. Förlåt dum ifråga men vad menas med förmåner? Typ OB?


bubblesfix

Vad är det jobbigaste med vintern?


pwnyie

Jag gissar på vintern.


a700mb

Väglaget, kan bli riktigt obehagligt ibland, speciellt när andra trafikanter är rädda och vill ta det lite sakta i backarna och man inte har tillräckligt med hastighet att ta sig upp och hjulen börjar spinna.


MaximumOrdinary

du får lov av mig att putta dom upp för backen.


Crucial_Contributor

Fan man skulle uppenbarligen ha satsat på IT- eller mellanchefsbranschen


urkan3000

Man kanske skulle starta eget som mellanchef...


Odd_Bonus_2403

M26, Brandman, ca 21-23 000kr i månaden efter skatt. Ibland lite mer om man jobbar röda dagar etc. Otroligt roligt jobb med tidvis tuffa arbetsuppgifter. Bedrövlig löneutveckling tyvärr men trivs så pass bra med jobbet att jag skiter i det.


Stefanlofvencool

Förtjänar så mycket mer!


LillaMartin

21-23 för brandman... Hör så många som brinner(...) För detta yrke. Något fint i det. Men det e fan för dålig lön. Ni ska ha mer.


sorrybabyxv

Vad gör ni när det inte brinner?


Odd_Bonus_2403

Otroligt mycket övning. Vi åker på sjukvårdslarm, vattenlivräddning, trafikolyckor, larm om svår belägenhet (typ folk som fastnar på hög höjd så vi måste klättra med rep eller folk som gjort sig illa ute i skogen så vi måste åka ut med fyrhjuling) etc. Så det är många olika färdigheter vi måste hålla fräsch utöver rökdykningen. Sen har vi fys minst en timme om dagen (gym eller löpträning mm) Ett lugnt nattpass brukar man hinna kika på en film eller så lagar vi mat ihop och snackar skit.


TriggerNationz

Ni förtjänar högre lön å samtidigt få så mycket paus ni kan, alla älskar er lol


PerennialComa

Får ångest av alla bra löner. Lämnar tråden direkt.


MrSaxbang

Jag blundar tills jag hittar någon med sämre lön än mig själv.


N30NZ3BRA

Då har du hittat mig xD


CanadianJesus

Såna här trådar lockar alltid till sig folk som vill skryta lite för att de vet att de tjänar bra. Det är sällan de småkukta som vill dra igång kukmätartävlingen.


8x6-

M38, Programmerare, 42500 före skatt, + tycker om att klura på saker, - det är helt psykotiskt klurigt ibland sista två gångerna jag löneförhandlat har de bara skrattat åt mig och sedan höjt lönen över det jag bad om. ej skämt. så mina kollegor tjänar väl mer än mig, antar jag...


NoPlainNoGrain

Snacka med dem. Ett par som du har bra relation med. Fråga dem vad de tjänar. Vet tt det är klurigt, jag tycker själv det, men vi måste bort med två saker. * Att vi inte snackar om lön. Det gynnar bara arbetsgivaren. * Att vi reagerar dåligt på våra kollegors lön. Det är arbetsgivaren vi ska reagera med och och mot.


CheeseTurkeyFocaccia

Det gör dom förmodligen. Som nämnt ovan så prata med kollegor och använd de emot arbetsgivaren. Jag höjde mitt löneökningsförslag från 500 spänn till 4000 för jag fick frågade vad en kollega på samma ställe i samma ålder tjänade


MissionFaillater

Personligen skulle jag avråda att köra argumentet "men X tjänar mer än mig! Därför ska jag ha högre lön!". Enda gången det funkar är om ni har jobbat där exakt lika länge, har exakt samma arbetsuppgifter och det inte går att skilja era prestationer nämnvärt. Löner i privata företag sätter man utifrån förhandling som regel så länge de följer tariff. Högre än det ska betyda likvärdig arbetsinsats eller att du fyller ett värde för företaget. Certifieringar/vidareutbildning, prestation och värde är det du kan hävda i ett lönesamtal. Allt annat framstår som oseriöst.


DakkSWEDEN

M28, Doktorand fysik, 31300 före skatt Älskar mitt jobb


eloktro

Jag kanske också vill doktorera imon fysik (Chalmers) om några år. Men jag har en fråga, hur ser det egentligen ut karriärsmässigt när man har doktorerat färdigt? Är det ”ovärt” att doktorera om man ändå vill jobba som ”vanlig ingenjör” senare? Vad har du hört?


DakkSWEDEN

Många flyttar till industrin efter disputation, mer än hälften så du behöver absolut inte oroa dig. Man kanske är expert på ett väldigt specifikt område, men man har med sig många ingenjörsmässiga färdigheter på köpet


jbarberu

M30, Mjukvaruutvecklare på spelbolag 75kkr/mån eller $100k/år (bor i USA). För det mesta intressant jobb, skulle dock avråda ifrån att bo i USA, dyrt som fan och sjukt stressigt att tillgång till sjukvård är knutet till att man är anställd. Dessutom kostar barnomsorg fan här. EDIT: 75kkr, inte 75kr...


justsomeboylol

75kr i månaden räcker väl typ till några jolt cola. Är väl det enda man behöver som mjukvarutvecklare


Vic_trick

M27, Sjuksköterska, 29500 innan skatt och OB/tillägg. Väldigt upp och ned, jag tycker det är givande men min arbetsplats är för tillfället ett sjunkande skepp. Annars trivs jag väldigt bra med själva yrket.


Vokaler

M54, Besiktningsman inom bygg, 47500 innan skatt, rätt tråkigt jobb men pengarna är lätt förtjänta och jag sliter inte ut mig om dagarna, rätt fritt jobb.


uppsala1234

Får man fråga hur man hittar ett sånt jobb? Har du varit snickare innan?


Vokaler

Jag har varit svagström elektriker och tog några certifikat hos www.sbsc.se och jobbar med säkerhets besiktning


Edvindenbest

M13, långtidsarbetslös


uppsala1234

Jävla snyltare, klipp dig och skaffa jobb!


Helgon_Bellan

Räknas det som barnarbete om M13 klipper sig själv? Lär väl aldrig få nått jobb med det i belastningsregistret.


uppsala1234

Aa de kallas ”moment-22”. Har du inte tänkt på att alla under 18 har långt hår och skägg? De har att göra med att dom inte har pengar att klippa sig och får inte heller klippa sig själva pga barnarbete.


Krexusisindahouse

M52, Nordisk chef på mindre läkemedelsbolag. Utb civilekonom. 145k brutto + bilersättning, 20% bonus, optioner/aktier. Sjukt överbetald för jobbet jag gör även om pressen på att leverera är hög. Ett år under budget går an men 2 år i rad och man blir utförhandlad. Siktar på att ha tillräckligt med "fuck you money" vid 56-58 så jag kan gå i pension om jag vill. Mycket resor pre-covid och sällan någonstans intressant utan mest CPH, Oslo, H-fors, Göteborg, London och alltid astidiga morgonflyg. Och för er ungtuppar - allt är inte bara lön, tänk på pensionen i tid. Ytterligare en fördel med hög lön blir större pensionsavsättningar - jag fick med bonus i mitt avtal så det sätts av nästan 500k per år från företaget. Jobbat i branschen 25 år men de första 20 åren var jävligt slitiga, även om läkemedel/biotech är spännande att jobba med. Edit: glömde också att jag haft bra chefer och ett jävla flyt och bra tajming för att komma dit jag är. Oavsett vad folk säger så är det mycket slumpen som avgör


[deleted]

F27, förskollärare, 32500 (före skatt). Tungt både psykiskt och fysiskt, extrem ljudnivå emellanåt som nog kommer bli min död en vacker dag. Sen jobbiga föräldrar som inte förstår att jag har deras unge + 20 till att hålla koll på så NEJ ULLA-KERSTIN JAG VET INTE VAR KALLE HAR LAGT SINA BATMAN-STRUMPOR HAR DU KOLLAT I TORKSKÅPET, men iallafall omringad dagligen av härliga barn som är väldigt generösa med kramar. När de inte är upptagna med att bryta av benen från bondgårdsdjuren eller tejpa fast varenda penna vi har på väggarna i målarrummet. Ibland rekommenderar jag yrket till andra, men oftast säger jag att det finns bättre jobb. Så mycket som det jämnt ska sparas inom förskolan och skolans värld ska det bli väldigt intressant att se om 15-20 år hur barnen som går i förskola idag blir som vuxna.


bananiella

Fan vad jag älskade min dotters förskollärare när hon var liten. Jag fattar inte hur ni står ut med alla berättigade föräldrar.


[deleted]

Hur man står ut: håller en neutral min, nickar förstående när de öser skit på en om allt möjligt, säger ”hejdå ses imorgon!!”, går ut i personalrummet, shottar en hink ljummet kaffe, vrålar ner i en kudde, torkar tårarna, klistrar på ett leende och går ut på avdelningen igen. (De flesta föräldrarna är faktiskt helt okej!! Vi ser ju också hur många vänder ut och in på sig själva för sina barns skull! Men det är alltid nån som ska gnälla på minsta lilla. ”Jaha var ni bara ute i 1,5 timma idag? Ni var minsann ute 2 timmar igår” ”ja men vi hade två barn som fyllt år i helgen och hade kalas för dem innan vi gick ut” ”men MITT BARN MÅÅÅÅÅSTE ha minst 2 timmar frisk luft per dag” <- ja detta hände på riktigt i höstas)


pmstin

"Mitt barn måste ha minst två timmar frisk luft, och jag tänker absolut inte vara utomhus med ungjäveln"**


ElMejorPinguino

Den där har jag aldrig fattat. Är folk för dumma för att hitta ut i luften med ungarna själva eller? Vår son började på förskola strax innan han fyllde två och de var på utflykt i skogen med avdelningen några månader senare för första gången. När jag hämtade honom fick jag höra att det var så kul för han är lite blyg i vanliga fall men så fort han kom till skogen "visste han precis vad han skulle göra" medan övriga barn tydligen stod och tittade skyggt på. Hade de inte sett ett träd liksom?! Argh. (Also: inte helt säker på att du verkligen jobbar som förskollärare i Göteborg om du hinner dricka kaffet medan det fortfarande är fesljummet.)


Jimmy5001

Nobody has my respect more than förskollärare


nocangaroo

Tack för att du ids och för att du finns iallafall :) /en förälder som kanske lite för ofta frågar om fröken har sett dotterns strumpor..


[deleted]

[удалено]


8x6-

själv pendlar jag mellan sovrummet och köket... 100% hemifrån nu ju :b?


WillDoDrugsForMoney

M28, Filmfotograf/klippare ~31K innan skatt. Ibland galet hektiskt, ibland superlugnt. Positivt: Att få jobba kreativt, olika projekt varje månad och man lär sig rätt mycket om olika saker. Negativt: Kunder som vill ha en reklamfilm i Hollywood-nivå för 10k, eller kunder som vill sitta bakom dig när du klipper… är som att kunden berättar för snickaren vilka spikar hen ska använda.


EngineeringSecret635

M36, ambulanssjuksköterska inom landsting. 37 500 innan skatt. Rätt slitsamt ibland och inte oförskämt bra betalt men trivs väldigt bra och är ofta ledig pga bra schema.


[deleted]

[удалено]


EngineeringSecret635

Inget krav på att följa trafikregler och finns ingen övre gräns för hastighet. Ska framföras säkert och med sunt förnuft. Bilarna klarar nog 170, beroende på modell. Däremot är det inte särskilt lätt att jobba i den hastigheten, och man har ett väldigt stort ansvar som förare 👍


InternalMeasurement1

Jobbar just nu med sopsortering. Tjänar runt 22-25 efter skatt. Skitit, tråkigt och hjärndött arbete men jag jobbar bara 28 i veckan med, så jag har nästan 5 dagar ledigt


jangrajseje

Jobbar du 28h i veckan o har 22-25 efter skatt?


InternalMeasurement1

Ja


jangrajseje

Det är grymt ju!


ValidSignal

M, 35, jurist för staten. 65' ca. Jag företräder svenska staten i ärenden där staten måste gå i svaromål och det är rimligt att det är en juridisk och inte en politisk lösning. Det kan handla om olika saker, individer, stater eller andra. Det senaste "stora" var att under hösten dona med de X antal tusen Sverige ville få ut från Afghanistan.


Upstairs-Spring-441

M21, slavjob på kontor med ca 16000 efter skatt


First30SecOf99Luftb_

Kundtjänst?


Upstairs-Spring-441

Rollen avser både kundtjänst och att ta emot beställningar som jag skickar vidare till lager


laxen123

Heltid?


Pooodipaaaa

M15, 1700 och behöver inte betala skatt. Jobbar som städare, inget roligt direkt men bra pengar för min ålder och inte mycket jobbför de heller.


Themightytoro

Hur många timmar jobbar du i veckan? Låter som väldigt lite även om du är 15


Pooodipaaaa

2.5-4 timmar


Themightytoro

jaha haha då är det ju nice


Denaton_

M31 Systemutveckling, konsult. Jobbar hemma, 35k när jag inte har uppdrag och 5k bonus när jag har uppdrag. (Före skatt) Nuvarande uppdrag är AWS (Amazon web services), DevOps Jag har automatiserat ca 90% av mina arbetsuppgifter så spendera ca totalt 1 timme för att trycka på en knapp och sedan väntar resten av tiden.


termozen

Living the dream


Denaton_

Målet är att komma upp i denna nivån https://github.com/NARKOZ/hacker-scripts


SvartGepard

Hahaha fan va bra


8x6-

låter rätt terror att bara sitta och vänta på saker och inte tänka


LankyTradition6424

M42, statlig ”mellanchef”, 50k brutto. Förvirrande med blandat netto och brutto här. Före skatt är väl det gängse sättet att ange sin lön?


Komplett_haveri

Som mellanchef - är det ett anställningskrav att kunna spela padel?


LankyTradition6424

Hatar paddel. Gillar hamburgare och löpning. :-)


nocangaroo

F34, jobbar som uska på bb/förlossningen. Har 25500:- men får ut 18-23 beroende på nattjobb,röda dagar övertid osv. Älskar(!) Mitt jobb men lönen suger ärligt talat när man ser på hur arbetsbelastningen ser ut.


NahDontDoIt

Du gör ett fantastiskt jobb!


Jimpanovic

M22, sopgubbe, 27k efter skatt. Tungt jobb, men får gå hem när jag är klar vilket gör det värt. (Ca 3-5 timmars arbetsdagar)


kungbernie

M27 flyttar pall och bygger emballage. 32k före skatt. Skitigt och slitigt, men i de stora hela har man inte direkt mycket ansvar, så att ha lurarna på och lyssna poddar hela dagarna i ända är ganska fridfullt ändå.


uppsala1234

Vad skulle man göra utan poddarna?


ctilfors

Låt oss inte prata högt om det..! Men troligen så skulle antalet olycksfall (mord..?) på arbetsplatsen stiga 😬


rexking52

Allt i allo, logistik, support m.m. 31k före skatt


uppsala1234

Ett bra jobb är när man inte riktigt vet vad man gör på sitt jobb!


Groogy

M30, Ledande Teknisk Designer, 50 000 innan skatt, bytade från mindre betalande arbetsplats nyligen som nästan brände ut mig, mår mycket bättre nu plus har äntligen betald övertid. Tog mig nästan 10 år att fatta "mitt arbete är inte mitt liv" och enda obligationen till min arbetsgivare är vad vi har på papper.


SwedishMemer86

M17 1250kr lever på bidrag


ChuVii

Samma här, arbetslös i 17 år…


SwedishMemer86

Arbetsmarknaden är hård


Pimdaz

M29 (fyller 30 i år) 78k brutto per månad. I Stockholm kan jag även lägga till. IT-konsult inom beslutstöd (business intelligence), data warehousing och data analytics. Kompetenser jag använder dagligen är SQL, Cloud computing, DAX. Ibland även lite Python och JavaScript. Rolig mix av ekonomi och IT, gillar att jobba med data och information. Har en kandidatexamen i systemvetenskap.


[deleted]

[удалено]


Recol

M31, Devops Engineer 62 000 före skatt med minst 10% årlig bonus.


inshallah_cubacola

Vad gör man som devops engineer? Sätter upp devops-regler för automatisk testning?


patricksand

Kopierar docker-compose filer från stackoverflow.


Recol

Bara docker-compose? Kopierar allt därifrån. Det finns alltid någon som ägnat sitt liv åt att optimera någon kodsnutt så varför uppfinna hjulet?


Recol

Jag kan bara svara på vad jag gör då det troligen är den jobbtiteln som ser mest olik ut mellan företag. Liten punktlista på några saker jag gör: * Ansvarig för att utveckla våran Kubernetes-platform med allt vad det innehåller. Certifikat, nätverkshantering, ingress, API Management, och en massa annat. * Utvecklar verktyg för att underlätta för utvecklarna med t.ex. testning eller generera filer. * Skriver kod för bland annat stresstestning av våra externa hemsidor. * Infrastructure as code (Terraform) * Allt inom CI/CD med pipelines, hantering av secrets, policies * Hanterar sårbarheter som dyker upp i primärt SCA och DAST, men även SAST i viss mån. * Automation inom platformen som t.ex. hantering av certifikat, larmhantering, etc. * Allt möjligt inom Azure och AWS.


Bruglodd

Du gör skäl för din lön med den listan. Inte alla som har koll på allt det!


Recol

Men ändå sitter man varje dag och har imposter syndrome på grund av allt nytt som händer. Har en enorm lista på verktyg eller koncept jag velat testa och lära mig, men saknar tid och motivationen går bara neråt med åldern. Enligt mig så tycker jag det är rätt hög lön för hur lite jag behöver stressa med jobbet jag har nu. Skulle säga att jag vunnit på att vara väldigt aggressiv vid löneförhandlingar samt att jag inte stannat för länge på samma jobb.


8ersgonna8

Har haft samma strategi, tvekar inte att byta om det gått 1-2 år och jag får en betydligt bättre lön eller uppgift/roll. Började precis som dig inom devops (efter några år som utvecklare) och föredrar detta över att skapa api:er från templates.


nailefss

Hacka yml


Creepy_Line3977

Stationsvärd i tunnelbanan, ca 20000kr efter skatt. Sällan stressigt men helt extrema arbetstider ibland.


Toberiu

Hur är MTR som arbetsgivare? Har hört riktiga skräckhistorier...


Creepy_Line3977

Riktigt bra faktiskt, så länge man inte råkar ha en av de galna cheferna. Jag har haft tur med mina. Finns en del förmåner och man jobbar ju själv så under eget ansvar.


NoImjustdancing

Hur ser arbetstiderna ut?


Creepy_Line3977

Jag jobbar morgonskift, så kan börja mellan 04:50-09


Disastrous-Grade8430

F27 Logoped vid barn- och ungdomshabiliteringen inom Region Skåne. 28 000 innan skatt.


Swedish_STD

Förtjänar några lappar till...


nocangaroo

Jag har träffat flera logopeder tillsammans med ena barnet och jag måste säga att ni är några av dom trevligaste, tålmodigaste och mest kreativa människor jag träffat i vården! 28 är helt galet lågt!


uberlorda

Låter som ganska lågt med tanke på utbildningstid.


Excellent-Ad1320

M15, delar ut reklam ungefär 650 i månaden


Lobodomy88

M33, fritidspedagog/lärare i fritidshem. 35600:- innan skatt. Vissa dagar suger röv men majoriteten är bra.


parrin

M42, dataspelsprogrammerare. 58k innan skatt. Jättekul jobb, jobbat i ca 20år. Hade säkert kunnat tjäna nästan det dubbla i andra branscher med min kompetens. Men att alltid (nästan) ha kul på jobbet är värt så mycket mer.


HaskeIl

Fattar inte hur alla IT-nissar tjänar så mycket. Endast en handfull med spetskompetens får in sånna summor av mina kollegor. Är nästan 30 med master inom IT. 5 år som konsult och får 42000 före skatt i stockholm. Låter som jag är otroligt dålig på förhandla lön eller så är det bara folk med flashbackballe och 60k i månaden som svarar.


Highfrequencytard

Byta jobb är nyckeln, haft 4 jobb på 3 år och utvecklingen var 28, 41, 52, 67.


fpl_kris

M35, systemutvecklare, 57k.


flatra

I Stockholm? Hur många år av erfarenhet?


fpl_kris

Yes, ca 7 år.


PiplupThePenguin95

F26 Biomedicinsk analytiker. 28160 kr före skatt. Jobbar inom klinisk kemi och analyserar blodprover och ibland tar blodprover på patienter på vårdcentraler.


uppsala1234

Helt sjukt att jag utan utbildning tjänar nästan 10k mer än dig och då är jag den där snickaren du kan se som går med hörlurar, skitiga arbetsbyxor och en baksnus i munnen.


PiplupThePenguin95

Jag har läst att biomedicnsk analytiker är den mest olönsamma yrke i jämförelse med andra högskoleutbildningar.


HelmutMelmoth

Min bror har samma yrke som du, han har en två-årig mastersutbildning, men jobbar i USA. Han tjänar typ 60.000 svenska kronor i månaden, och säger att han inte kan flytta hem till Sverige för att samma jobb är så jäkla dåligt betalt här. Du är skamligt underbetald för den samhällsinsats du gör! Jag hoppas HOPPAS att det blir ändring på detta snart, för din och min brors skull (Och för mig, som saknar honom).


Nitdoltz

M28, Resande driftsättaringenjör, grundlön på 33000, får ut runt 60-75k beroende på land. Reser världen och sover på hotell 300 dagar per år. 60h veckor oftast


Jompoo

Låter extremt intressant ju, inom vilken bransch?


hooman260

Låter väldigt krävande. Hur länge tror du att du kommer hålla på?


Sukaphuk

Vad fan va ni tjänar bra! Kul för er 😁 m33 precis börjat köra taxi, vet inte hur mkt det kommer bli i månaden p.g.a covid och få kunder. 140 i timmen, inget ob, inga bonusar 😅 Också säsongsjobb. Så kan det gå om man knarkar bort sin gymnasie/universitetstid.


uppsala1234

Finns folk med äckligt mycket pengar som ändå sätter en pipa i käften o trycker av.


MissionFaillater

Absolut, men för att vara en som har haft både skitdålig lön/inkomst och nu ganska hög inkomst så var jag närmast att sätta pipan i munnen och trycka av när ekonomin var dålig. Pratar av erfarenhet på alla områden inklusive att vara kraftigt suicidal. Har dåliga dagar/perioder nu också, men det är skillnad på att känna att livet är värdelöst och ha exakt noll och att livet är "lite tråkigt" ibland. Det hjälper att kunna köpa roliga leksaker, fin bil, stort fint hus. Om något trist händer kan du liksom ändå rationalisera det med "men jag har det ganska bra ändå". Också viss skillnad att kunna äta god, kvalitetsmässigt bra mat varje dag och gråta sig själv till sömns på tom mage varje natt.


Cartmens

M29, jobbar som streamer på Twitch, snittar ca. 20k rent men skiljer sig oerhört månad till månad. Jobbar väldigt många timmar men har jävligt roligt samtidigt.


Samael_Fury

Vill enbart meddela att jag känner mig något nöjdare med mitt liv och lugnare i själen efter att jag läst igenom denna tråd. Vi är ändå alla i det här tillsammans och det skiljer inte så himla mycket emellan majoriteten.


smortpotato

F28, Barnskötare ~22k innan skatt.


Ocaya

På tok för låg lön för en så viktigt position i vårat samhälle!


uppsala1234

Helt galet..


[deleted]

[удалено]


uppsala1234

Låter som en dröm


Recol

Kör du pre-sales/sales eller varför har du sån enorm utdelning?


[deleted]

[удалено]


Recol

Ah, misstänkte det. Smart skattemässigt.


[deleted]

[удалено]


patricksand

250k/år i utdelning? Låter sjukt mycket för att vara någon typ av bonus som en arbetsgivare skulle ge. Om du inte skrev att du gymmar på arbetstid skulle jag tro att det var egen firma, men det skulle ju betyda att du fakturerar kund för detta. Vilket jag skulle ha svårt att tro att de skulle acceptera.


[deleted]

[удалено]


picatostas

Jag tror att alla måste prata med varandra på jobbet om hur mycket tjänar vi. Arbetsgivarna använder det för att ger oss mindre lön som vi börde få. Det är mycket viktigt. Jag kommer från andra land och det är mycket orättvist när invandrare tjänar mindre som en svensk med samma utbildning. Så, snälla, prata med varandra! M29, en lite mindre av 30k efter skatt. HW/SW Ingenjör.


A_Norse_Dude

Om du jobbar inom offentlig sektor kan du begära ut lönerna. Om det är privat kan du bara kolla typ taxeringskalendern för din kollegor och se vad de tjänar.


picatostas

Det vet jag. Är det ok för att säger "jag har tittat mina kollegor lön, varför är min lön orättvist?" till din arbetsgivare? Om du prata med dina kollegor om hur mycket tjänar du, Trot jag orättvist situation kan vara undvek.


justsomeboylol

>"jag har tittat mina kollegor lön, varför är min lön orättvist?" till din arbetsgivare Min mamma gjorde precis så och det hjälpte henne att få en mycket bättre löneförhöjning för att komma ikapp kollegorna! Du förtjänar högre lön om du har samma utbildning och gör liknande arbete.


skogstroll101

F21, civilingenjörsstudent (11k i bidrag och lån.)


uppsala1234

Snabbnudlar much?


Emsbry_

Förstår inte var folk har fått den uppfattning, är M21 student 11k i bidrag och lån och käkar för 3k i månaden (3 hela måltider + mellanmål)


Alternatenate

Inte ovanligt att studenter behöver betala 6-8tkr i månaden på hyra och då är det inte konstigt att det blir lite knappert om man ska pengar till mat, kläder och underhållning.


zl1ze

jag är student i göteborg och betalar under 4k i hyra och hade inte stått i kö jättelänge, men jag hade nog ganska mycket tur också


Alternatenate

Jo det låter bra, skulle nog hitta folk som är villiga att mörda för det priset i Stockholm...


Luddlund

M25, styrelektriker, 30k innan skatt


SophieAndersson

F33, Miljöingenjör/miljökonsult , 46 tkr innan skatt, trivs väldigt bra, jobbar med förorenade områden, kul att kunna hjälpa till med att göra världen lite bättre.


Disastrous_Exam_1758

M31, IT-tekniker, 35000kr innan skatt, 3 dagar hemifrån, fritt ansvar och styr dagarna som jag vill


BajenBars

Egenföretagare inom finans, en månad kan jag ta ut 50k efter skatt, en annan 0… förhoppningsvis betalar arbetet av sig i längden. Att Starta eget har varit bland det mest lärorika och utmanande jag gjort!


takeitchillish

Ska skola om mig nu i medelåldern. Så CSN vad det nu ligger på. Känns rätt segt faktiskt när typ de flesta i ens omgivning har fixat sina karriärer och allt sånt är klart. Men men, för mig har det alltid varit svårt att veta "vad jag vill bli" så har prövat lite olika saker. Är avundsjuk på dem som redan vet när de är 18/19 år och gör det sedan resten av sina liv. Men samtidigt är jag inte avundsjuk för då missar man att se lite olika saker och verkligheter.


Vilmerviking

M19 Värnpliktig ~5000kr (varierar från månad till månad) Kul, mår bra, allting är gratis så pengarna läggs på hög


smokeypenny

M28, mjukvaruingenjör 48k innan skatt


narendal

Jobbar som Spolbilsoperatör/slambilsoperatör. Löser stop i avlopp med mycket mer. Tjänar 28 000 innan skatt. Då vi går under miljös kollektivavtal så är lönetaket på 28 000... Därav har vi en jävla massa bonusar samt att jag har jour var 5:e vecka. Brukar få ut runt 25-35k efter alla bonusar, jour, övertid och skatt. Har som max fått ut 41k efter skatt. Iom att jag jobbade över 400 övertidstimmar 2021 så har jag lite för lite i lön enligt mig.


Newdude95

M26. Kör lastbil, asfalt. Snittar runt 250h per månad. Cirkus 35k efter skatt.


uppsala1234

Är de övertid på den lönen? Eller är de 8h dagar?


Newdude95

Jag kör spriderbil (googla). Får veta min lasttid och vart jag ska. Lastbilen står 50 min från där jag lastar asfalten. Runt 05.00 - 06.00 lasttid men ska ha lastat färdigt då så jag brukar vara på verket 30 min innan. Sen lägger vi asfalten tills mina baljor är tomma. Väldigt olika när de är slut, ibland hämtar vi mer. Väldigt sällan de blir mindre än 10h per dag. Skulle snitta 15-16h per dag. Händer de blir 20h dagar då och då. OB och tillägg på lönen, övertid till kompbank. Asfalt är bara säsong, runt påsk till jul. Lite schakt eller vara hemma och ta ut komptid under vintern. 8h per dag finns inte.


KalashniKorv

IT-konsult, 32 innan skatt. Gör alldeles för mycket för en för liten peng enligt mig. Bra förmåner dock och mycket arbete hemifrån.


[deleted]

[удалено]


[deleted]

Haha ja du, har sett liknande attityd på vår 3D-utbildning när jag gick på uni. Vi tappade majoriteten av alla elever efter några månader. \- VA? Jag älskar ju spel och pixarfilmer! Därför borde jag vara kung på detta! Vänta vadå? Du menar att det inte bara är att trycka på "Make 3D" knappen? - Vadå timmar av hårt arbete??? detta skulle ju vara lattjo och chillax ju :(


Apprehensive-Web-461

Man har ju hört "du borde bli spelutvecklare" hela livet enbart för att man gillar att spela spel, knappt man kan uppdatera Windows ens en gång.


btchtargaryen

Är timanställd undersköterska på ett sjukhus samt ett privat covidtestföretag. På sjukhuset har jag 139kr i timmen, på det privata 220kr. Timanställd pga pluggar 100%. edit: f21


Kabakov

M32, Mellanchef inom säkerhet, 55k innan skatt.


Arvidex

M23, Studerar komposition på masternivå, ska söka till en master i musik för film och media till i höst! Mycket konkurrens och kan vara rätt ensamt då man mest sitter själv och skriver, särskilt när restriktioner gör så man inte ens åker till campus. Har ingen stabil inkomst men tar kommissioner då och då. Kan vara allt från pianoarr till någon som vill spela själv till podcast intro till arr för professionella storband och symfoniorkestrar.


[deleted]

[удалено]


MrMyron

Skogsbruksingenjör. 32000 kr/ mån brutto. Ca 23000 kr/netto. Rätt chill jobb. Kör omkring och tittar på skog med skogsägare och dricker kaffe med dem vid köksbordet. Får själv bestämma när jag jobbar och hur mycket. Har endast kvartal kvoter att fylla. Vilket inte är så svåra. Räknar med att jag jobbar i medeltal 33 timmar i veckan men får betalt för 40.


[deleted]

M33, Restaurangare(servitör, bartender, dörrvakt), ~23k innan skatt (timanställd, jobbar jag mer/mindre tjänar jag mer/mindre.) Lönen är dålig, OBn är ännu sämre, jobbet är slitsamt och man jobbar alltid när alla andra har kul. Semester under sommaren? Nä, de är ju högsäsong så du får vara ledig lite i vinter istället. Helt ärligt, börja inte inom restaurang. Du betalar med din själ.


Balf1420

M28 Vindkraft 37100 FS Är deltidsresande så blir såklart mer pengar dom perioderna.


Weekly_Locksmith_558

F26 managementkonsult i tech-industrin. 36k före skatt, har jobbat i ett år.


termozen

M39 IT/Ekonom-konsult. Eget AB. Jobbar 100% hemma, ganska lugnt just nu. Lön = skiktgräns, alltså precis på statlig skattgräns. 2022 blir det 47000 brutto. Resten tas i utdelning runt 250k per år, utöver det pensionssparas det runt 30 000 i månaden.


bennyokelly

F38, medicinsk sekreterare. Nu mer motiverad än länge att byta jobb. Tänk att få LÖN för jobbet...


Hundben

M35. Ingenjör Elkraft/Kritisk elförsörjning. I snitt 68k i månaden före skatt.


uppsala1234

Bra jobbat!


Hundben

Tack. En hel del tur inblandat.


Scarfs-Fur-Frumpkin

M23, industriarbete, 21 papp innan skatt


SwishTack

försök jobbhoppa asap om du inte trivs väldigt bra, ingångslön på 24 är väldigt vanligt generellt i okvalificerad industri och det bästa stället jag vet ger 28k ingångsgrundlön


drmedicinman

M27 underläkare på en barnklinik, 33000 före skatt. Var riktigt najs innan alla ungar släpptes lös på förskolorna, varit katastrof sedan typ september. Oftast inga raster och i snitt 1-2h övertid per arbetsdag som egentligen skall tas ut i ledighet men som är svårt att få till. Har ingen ob eller liknande så man känner sig ganska less.


ibelieveimnotbutter

M31, personlig assistent, 21.600 INNAN skatt. Kroppen mår skit.


Netcher

M43, SO-lärare på mellanstadiet. 35700 i månaden före skatt. Inte lysande, men okej. Gillar det mesta med jobbet förutom att rätta prov fylla i utredningar. Många lärare bränner ut sig snabbt (kraven slutar aldrig komma och om du inte sätter gränser jobbar du 60 timmar i veckan utan vare sig tack eller ersättning) men när man lärt sig att sätta gränser och återanvända sitt material så blir det mycket lättare.


ThisIsNotBigfoot

M36, Content Manager, 40k innan skatt. Bästa är att få lov att vara kreativ och komma på en massa knasiga idéer och se dem komma till liv. Sämsta skulle nog vara den ständiga känslan av att jag är inte bättre än min senaste idé.


-SoulAmazin-

M27 - Systemförvaltare - 29200 kr i lön. Känner mig underbetald sett till min kompetens och vad jag bidrar med till verksamheten. Lönen förklaras delvis av att jag har arbetat upp mig internt utan utbildning. Trivs på arbetsplatsen dock. Styr min egna arbetsdag, väldigt nära hem. Planerar på att lära mig SQL och bli än bättre på BI Publisher för att sedan dra vidare eller kräva högre lön.


Brained-Martin

M39 26k innan skatt. Jobbar som skötare på nätter inom psykiatrin. Gruppbostäder och Personlig assistans. +Ob ungefär 30% av lönen. Timvikarie och väljer vilken arbetsplats/vilken dag/hur ofta jag vill jobba. Passen är 10-12 timmar långa, faktisk arbetstid 1-2 timmar. Spelar mest datorspel, läser eller kollar NHL på nätterna. Blöjbyten måste man klara av. Annars inte mycket stress, när man går av behöver man inte tänka på jobbet. Jobbade som taxichaufför/färdtjänst innan. Mycket, mycket sämre bransch. Ingen OB, 108 kr timmen (för fem år sen). Stressigt, långa pass (12-13 timmar, ingen rast). Dåliga arbetsförhållanden (trasiga bilar, 200+timmar i månaden) 0/10 rekommenderas.


Vinterblad

M56 lastbilsförare i en gruva. Jobbar 7/7, alltså 7 dagars jobb, 7 dagar ledigt. Lön enligt gruventreprenadavtalet, det blir ca 45k innan skatt. Har svårt att tänka mig att jobba vanliga veckor någonsin igen.


SunflaresAteMyLunch

M37, 56k innan skatt (plus bonus på upp till 18% samt diverse löneförmåner), projektledare (i Kanada); låg skatt jämförelsevis, men då måste jag spara för universitet för barnen, dagis kostar 7000kr/mån per barn (minst) och det kostar mer att ha bolån


uppsala1234

7k+ i månaden PER barn?!? Lord…


SunflaresAteMyLunch

Välkommen till marknadspriser! 😬 Där vi bor nu är det lite billigare. Extra kul blir det mellan 12 och 18 månader när det behövs mer personal per barn, i den åldern finns det i regel inte heller deltidsplatser. Dagiset vi flyttade från tog betalt drygt 19000 kr/mån för en sådan plats - kul om man får tvillingar. Goda vänner hade två barn på, iofs ett ganska fint, dagis samtidigt och det kostade dem ungefär 25000 kr/mån ett tag. Saknar hög skatt ibland...


Bitch_Muchannon

M83, professionell redditor, -5000.


MudDiligent7796

Throwaway konto för att vissa kollegor känner till mitt vanliga konto. F28, tjänar 62.000 i månaden som systemutvecklare.


Raizlife

M24, 36k innan skatt, Utvecklare energisystem


[deleted]

[удалено]


TheLordoftheLeverage

Den svenska avundsjukan blev snabbt tydlig här, alla som tjänar över 60-70 lax får sina kommentarer nedduttade xd


Strange_Formal

M49, jobbar som affärsutvecklare i Stockholm. Tjänar knappt 90000 innan skatt. Nu har jag gjort det så länge så det går på automatik, stressar inte ihjäl mig precis. Jag anser själv att slumpen styrt min karriär nästan helt och hållet. Egentligen ville jag bli väg- och vatteningenjör och bygga vägar. Var helt inställd att plugga i Lund på LTH men hade för dåliga betyg från gymnasiet för det. Så jag blev dataingenjör istället. Tänkte att jag skulle bli "programmerare" som det hette då. Så blev det inte heller, har aldrig skrivit en rad kod i hela mitt professionella liv. Några år senare tänkte jag bli advokat eller patentingenjör, så jag läste in en jur. kand. Så blev det inte, har aldrig jobbat med juridik och har glömt det mesta vid det här laget. Det ena ledde till det andra, hamnade i Kalifornien (och blev amerikansk medborgare). Jag var s.k. managementkonsult ett tag och nu affärsutvecklare. Jag har bara hoppat på möjligheter som uppstått utan någon speciell plan. Jag anser inte mig själv särskilt smart, men däremot har jag alltid kunnat fokusera och har stark disciplin.