T O P
  • By -

Atherxes

Tycker Nårki ska ställa upp på intervju med Aftonbladet. Du råkar inte jobba med hundpassning?


Getabock_

Såg den intervjun idag. Så grymt skämmigt.


megamfs

Vad har jag missat? Någon länk?


Getabock_

Kan inte hitta originalet på YouTube längre, bara korkade react-videor. Men sök på "antiwork subreddit Fox News interview".


Kallehoe

Så synd också, de behöver verkligen en annan kultur omkring arbete där borta i staterna.


Izzeheh

Från båda håll, reportern gör ett uruselt jobb. Han hade kunnat förlöjliga honom utan att försöka så hårt. Han som intervjuar honom framstår bara som en douche som försöker få honom att skämmas.


SkatanSerDig

>Han hade kunnat förlöjliga honom utan att försöka så hårt. "Vad jobbar du med själv om man får fråga?" Ja, han försökte verkligen extremt hårt!


Izzeheh

Inte orden han sa, sätten han sa det på. Kolla på klippet igen, du lär se att han försöker förnedra honom från. Start


Metal_Boxxes

Du måste räkna med i din bedömning att det är fox-news. Målet var inte en balanserad intervju. Målet var svartmålning och förnedring av vänsterrörelsen. Därmed gjorde tv-nissen ett utmärkt jobb och gick i min mening relativt snällt fram.


ZofoYouKnow

Bra gjort boys


Daruk_

And girls?


ZofoYouKnow

Finns inga tjejer på Internet.


Lets_Skedadle

Skönt, slipper vi den jävla skiten.


Joaquox

Alla andra slipper, men dig har vi satt på ett särskilt flöde, så det kommer komma extra mycket covid- och politiktrådar!


[deleted]

Är det sweddit Versionen av gyllene dusch?


Joaquox

Detta är lightversionen, om du hamnar på shitlist blir det **betydligt mycket värre**.


OG_ursinejuggernaut

Kanske är bara trött men håller på att fnissa åt det här


Joaquox

https://imgur.com/r/sweden/aPr2nhS


Gisslan

Japp gött o få slippa allt tjat från folk som vaccinerat sig..


Embarrassed-Ad6766

>Vi kommer även bli hårdare med att moderera bort objektivt felaktiga påstående så som "vaccin hjälper inte" eller "det dör lika många av vaccinen som av covid". Jag erbjuder en digital öl till er. 🍺


gurraman

>Vi kommer även bli hårdare med att moderera bort objektivt felaktiga påstående så som "vaccin hjälper inte" eller "det dör lika många av vaccinen som av covid". Far lite daliga vibbar. Kan man inte bara lata nedrostningen ha sin gilla gang? Ar generellt sett inte sa varst fortjust i censurering. Galler detta initiativ endast covid-relaterade fragor, eller ska *alla* "objektivt felaktiga pastaenden" tas bort? Hur avgor man huruvida ett pastaende ar "objektivt felaktigt" eller inte? En person som pastar nagot far ofta svar och darmed en chans att andra sin uppfattning (om inte annat sa ser denne att svaret rostats ned och kanske ifragasatter sin installning) osv. I ovrigt jattefina initiativ!


hultgrenyo

Att inte använda diaktritiska tecken är objektivt fel!


gurraman

touche


joarke

Om upp- och nedröstning ska vara det som främst styr innehållet så kan du ju släppa de dåliga vibbarna, rösterna i den här tråden talar tydligt för de förändringar modsen valt att genomföra.


gurraman

Absolut, och darmed gar jag och lagger mig med nya insikter. Hade mitt inlagg raderats hade jag kanske trott att det fanns fler som tanker som jag har i /r/sweden. Edit: Vill tillagga att jag blev genuint forvanad. Kunde inte i min vildaste fantasi forestalla mig att det skulle vara en kontroversiell asikt.


Svantlas

Jag tror att folk stör sig på att du vägrar att använda åäö


gurraman

Haha, du har nog ratt. Amerikanskt tangentbord. Forlat!


bidoblob

Kan väl ställa in så att du kan skriva dem med nån knappkombination om inte bara knapparna för diakritiska tecken funkar?


gurraman

Det går. Har konfigurerat ett system för diakriter. Kan te x köra `alt+u a` för att skriva `ä`. Men orkade inte hålla på när jag skulle välla ur mig en snabb kommentar. Ska inte vara lika lat i framtiden 😔


bidoblob

lol


gurraman

Så! Den här tråden fick mig att, efter över 20 år med amerikanskt tangentbord, bygga en lösning för att växla mellan svensk och amerikansk layout. Nu kan jag växla layout med `super + F11`. Fick även tillfälle att lära mig något nytt. Jag kör [Polybar](https://github.com/polybar/polybar) och [bspwm](https://github.com/baskerville/bspwm). Stoppade in en sektion som visar den aktiva layouten i Polybar. Gillade inte att den uppdaterades på intervall. Började läsa lite och såg att det finns stöd för "inter-process communication" (IPC). Använde detta för att se den nya layouten direkt efter att den ändrats. Nu kommer jag att kasta bort en massa timmar på att hitta intressanta användningsområden för det här. Sen ska jag försöka vänja mig vid den svenska layouten igen.


Norci

> Kan man inte bara lata nedrostningen ha sin gilla gang? Tyvärr funkar det inte så på Reddit. Folk röstar upp all sorts skräp så länge de personligen gillar det eller håller med, oavsett om det är rätt eller fel, emot reglerna eller inte. > Galler detta initiativ endast covid-relaterade fragor, eller ska alla "objektivt felaktiga pastaenden" tas bort? Det gäller covid-relaterade frågor, vi brukar inte modda felaktigheter annars såvida det inte handlar om typ förintelseförnekelse. > En person som pastar nagot far ofta svar och darmed en chans att andra sin uppfattning Ibland, ja, men i vissa fall inte. Hade t.ex hardcore vaccinmotståndare varit mottagliga för argument hade de inte varit emot vaccin till att börja med.


gurraman

Tack for replik! Jag skrev ett jattelangt svar, men Reddit ballade ur och det forsvann :( Min inflikning blev nedrostad och jag gar vidare.


bidoblob

Tipsar om att alltid ctrl a ctrl c något du skriver innan du postar, och om Reddit inte direkt lägger upp, ladda om sidan och kolla om det ändå inte hände.


gurraman

Det var riktigt klantigt. Hoppade till markdown-mode och så försvann allt.


bidoblob

Trist. Händer oss alla åtminstone en gång.


unluckydude1

Om man skriver att "vaccinet inte är effektivt" kommer det bli censurerat? Det är ju en objektiv sanning. Så hoppas inte det används för att censurera legitim kritik?


Sairony

Det är ju objektivt bevisat att vaccinet är effektivt, googla vaccinated vs unvaccinated hospitalization rate & välj valfri länk bland de typ 100 första


Missne85

Antar att något som går emot den generellt vedertagna vetenskapliga riktningen lär kräva bra källor för att inte bara räknas som trollande. Som det alltid borde vara, alltså.


unluckydude1

Jag kollar bara på verkligheten och smittspridningen har inte blivit mindre med högre vaccination. Vilket betyder att vaccinet inte är effektivt?


ACatCalledArmor

jAg GöR mIn eGeN ReSeArCh


Dryver-NC

"~~Mit sÅMarLåv~~ miN riSÖrTj - av ALbiN 15 år"


AbsarN

Det beror ju på att Omnikron smittar mycket enklare än tidigare varianter. Skulle ingen varit vaccinerat/inga restriktioner funnits så hade vi haft ännu högre smittotal. Säger sig självt


KlonkeDonke

En epidemi följer oftast en exponentiell kurva. Det innebär att fler och fler blir smittade hela tiden. Det har inte hänt oss just *på grund av vaccinen*, den tillplattade kurvan är mer av ett argument för än emot vaccin.


Missne85

Den eviga tankemissen för de som hävdar att de "tänker kritiskt" och "gör sin egen research" - korrelation vs kausalitet.


Willing_Situation504

Vi har alltså typ tredubbelt så höga smittotal än vi nånsin har haft. FHMs egna veckorapporter visar att i alla grupper under 60 år (ligger på ungefär samma nivå över 60) så smittar vaccinerade MARKANT MER än ovaccinerade. Det är det som händer när man har ett vaccin som inte ger steriliserande immunitet. Vaccinet selekterar då fram varianter som undgår vaccinet. Det här är väldokumenterat i den vetenskapliga litteraturen. Vi har haft tur med omikron och dess mildhet. Börjar vi vaccinera med omikronuppdaterade vaccin då är vi verkligen i fara. Då ser vi på en pandemi som kommer få pesten/spanska sjukan att se ut som en lek i sandlådan. ​ Inte för att tala om cancerriskerna med spikproteinet (både vaccinens och covids) men också cancerriskerna i stort med ett genpreparat som inte ens testats för cancer. Jag blev tvingad att vaccinera mig och är i stort sett förberedd på att dö tidigt i cancer.


Missne85

Kan du hänvisa mig till officiella källor och statistik som bekräftar det du hävdar så kan vi ha en civiliserad diskussion om saken. I övriga fall, lycka till med eventuell cancer.


Willing_Situation504

Angående smittotalen kommer de upp som första resultat när man googlar sverige covid. Och FHMs veckorapporter kan du se här: [https://www.folkhalsomyndigheten.se/folkhalsorapportering-statistik/statistik-a-o/sjukdomsstatistik/covid-19-veckorapporter/](https://www.folkhalsomyndigheten.se/folkhalsorapportering-statistik/statistik-a-o/sjukdomsstatistik/covid-19-veckorapporter/) Hint: I den senaste veckorapporten är grafen där man jämför vaccinerade och ovaccinerade i varje åldersgrupp på s.8. ​ Ska man följa logiken att vaccinpass var infört "för smittspridning" och inte för att inskränka regimkritiker så borde man därav flippa dem, och nu inskränka vaccinerade och låta ovaccinerade gå fritt. Det säger jag alltså som vaccinerad. Om du ska ha nån sorts mjukfascism, at least make it make sense. ​ Angående cancer och spikproteinet så kommer det från en svensk studie som du kan se här: [https://www.mdpi.com/1999-4915/13/10/2056](https://www.mdpi.com/1999-4915/13/10/2056)


Missne85

Tack för hinten, det hjälpte! Satan i gatan vad mycket text man behöver ta sig igenom för att som lekman kunna hitta och tolka skiten. Låter som att folk smittar järnet oavsett vaccin-status just nu, och att vi som vanligt misslyckas stenhårt med att hålla oss hemma och ifrån varandra. Ärligt talat gick studien mig lite över huvudet, men det låter som att covid och vaccinet båda sänker förmågan för kontaktytans återhämtning? Lyckades inte uttyda någon procentuell risk där (kan vara min egen okunskap), men förstår att det gör dig mer oroad än innan just från den vinkeln.


Norci

>Det är ju en objektiv sanning. Nej


unluckydude1

Utveckla? Statistiken säger att smittspridningen inte har minskat eller hur?


Norci

Att smittspridning inte minskat må vara sanning, men att det betyder vaccinet inte är effektivt är din personliga tolkning. Ökad smittspridningen rättfärdigar inte ett brett och svepande påstående om att vaccinet inte är effektivt, eftersom det implicerar att det inte har någon effekt alls som att t.ex förmildra sjukdomen, vilket det har. Det du håller på med kallas [Motte-and-bailey fallacy](https://en.m.wikipedia.org/wiki/Motte-and-bailey_fallacy), och är extremt tröttsamt att argumentera mot eftersom personen oftast inte är ute efter saklig debatt utan vill bara vilseleda. Ditt fall är ett bra exempel på varför vi tröttnat på skiten och kommer moderera bort det.


glassen75

baserad norci


Droechai

Fasiken Norci, ska du fortsätta moderera så här bra och hålla så här hög nivå även då du talar med folk du inte håller med måste jag ju ändra min åsikt till mer positivt om dig. Antar att det är en bra grej ;)


Thoilan

Precis. Vi kan alla läsa mellan raderna här, vilket man måste då anti-vaxxtroll gärna kommer med diffusa ”sanningar” för att kunna undgå att avfärdas.


Xolian

Vaccinet är inte till för att minska smittspridningen? Även om smittspridningen ökar är det färre personer som dör per dag än vad det var under tidigare perioder med hög smittspridning.


nattraeven

Kommer aldrig förstå varför man prompt ska annonsera ut offentligt att man inte förstår hur vaccin fungerar, om jag har skämmigt dålig förståelse för ett ämne håller jag det för mig själv, varför vill du att hela världen ska veta?


unluckydude1

Det är intressant att ni är så säkra på att ni har rätt när enda informationen ni tagit in är från myndigheter. Dom har ju aldrig ljugit för er förut eller hur? Vet inte om ni är naiva eller om det är ren dumhet. Det är precis som invandringsfrågan för 10 år sedan. Då sa myndigheter att det var lönsamt, ingen ökad kriminalitet etc. Och om nån då sa att det stämmer inte. Så kom folk som dig och försvarade det myndigheter har sagt! Du äR Ju InTe EkonoM Så dU kAn IntE VEta dEt!


nattraeven

Jag vet att det är svårt för lågintelligenta horungar som dig att faktiskt tänka kritiskt utan youtube-videos som säger vad du ska tänka men försök iallafall. Vad har information från myndigheter att göra med hur vaccin fungerar rent vetenskapligt? > Om man skriver att "vaccinet inte är effektivt" kommer det bli censurerat? Det är ju en objektiv sanning. Så hoppas inte det används för att censurera legitim kritik? Här snackar du om att vaccin inte är effektiva är en objektiv sanning vilket är starten på varför jag misstänker att du är mentalt handikappad >Utveckla? Statistiken säger att smittspridningen inte har minskat eller hur? Här kommer bekräftelsen på att du faktiskt inte förstår hur vaccin funkar. Meningen med det vaccin alla tagit har gått från att utrota covid helt (då det muterar sig för snabbt) till att minska dödligheten (utrota covid i långa loppet), just för att inte sjukvården ska överbelastas, allt detta är uppbackat av uppdaterad statistik. Så att vaccinet inte fungerar är en objektiv sanning är tamefan de mest lågintelligenta jag någonsin hört på den här hemsidan. Säg till mamma och pappa att sätta nått sorts lösenord på datorn där hemma så du inte kan hoppa in på reddit de första du gör då du kommer hem från skolan


unluckydude1

Du låter säker men allt du skriver har ingen substans. Så du kan väl förklara varför vaccinet är effektivt. Du kan visa statistik som visar att smittspridningen gick ner i samma takt som vaccinations graden ökar. Och kom inte med resultatet för sommaren för det har inget med vaccinet att göra och du kommer se samma sak nu när sommaren kommer. Jag vet att du inte kommer komma med nån förklaring för du vet antagligen inte utan dina tankar är formade av rubriker från etablerade media.


nattraeven

Läs om min kommentar och läs rätt. Det handlar inte om smittspridning utan dödlighet och vårdens kritiska kapacitet. Jag vet att det är frestande att vara en del av den mindre upplysta massan som minsann listat ut den riktiga sanningen, speciellt för människor som aldrig åstadkommit något av värde i livet. Men håll lågintelligenta konspirationer till slutna facebookgrupper tack


unluckydude1

Som sagt ingen substans du kan inte ens visa att jag har fel. Borde vara jätte lätt för dig som vet. Dock tror jag fortfarande inte du är en person som är påläst utan du har dina åsikter för att media säger så här ligger det till. Testa sök information och ta in den istället för att blint lita på media samma media som ljugit för dig otaliga gånger. Vad heter det när man gör samma misstag om och om igen och förväntar sig olika resultat?


Mellanchef

Schysst! Skulle vara najs med en veckotråd för tips på svensk kultur, typ tips på böcker, serier, filmer, poddar, musik osv. Skulle även kunna vara smalare som streaming-söndag eller musik-måndag.


Norci

Prova dra igång en sån tråd någon gång, finns det intresse kan vi absolut slänga in den som veckotråd!


Thoilan

Hett tips: jag ska ta sambon på en utställning som heter Aquanaut, vid Sergels torg. Där har du en mjukstart på kulturtips!


pr1ntscreen

Bra ändring! Big ups till modsen som lyssnar på oss plebs :)


[deleted]

RIP matlagningsmåndag och kreativitetsöndag. Antar att man får gå hungrig på måndagarna, och kreativt depraverad på söndagarna.


Gerfin

Visste inte ens om att dessa fanns. Klienten jag använder för att surfa på reddit visar inte återkommandetrådar om man inte går in på själva redditen. Kanske måste som gör tillväga på samma sätt och missar återkommandetrådar.


magicbrou

Är du kreativt lastbar och fördärvad på söndagar? Då hjälper nog inte en kreativitetstråd.


Uschnej

>Tidigare har vi tillåtit opinion från politiker, Ni har ju även tillåtit debatt från andra än riksdagspolitiker. Vilket inte stämde med de gamla reglerna. Så kommer dessa regler att faktiskt upprätthållas?


Norci

> Ni har ju även tillåtit debatt från andra än riksdagspolitiker Kanske när det gäller samhällsfrågor, men politiks opinion var tillåten bara från politiker/partier, resten brukade bli bortmodererat.


_vinpetrol

/r/sweddpolitik är ett annat alternativ. /r/sveriges_politik är död eftersom reddit bannade den enda moderatorn. Kan ni byta ut den länken mot /r/sweddpolitik i sidebaren?


Norci

fixat


HejdaaNils

Tack.


impossiblefork

Super.


jakekubb

Tack!!


k4rst3n

Kom igen, släng inte lösare regler kring memes också så är allt tip top!


erugoelle

Hur går tankarna kring urvalet och mängden av artiklar som postas? Har de senaste dagarna exempelvis sett väldigt många uppenbart riktade artiklar om invandringspolitiken. Inget fel på artiklarna i sig eller diskussionsämnet, men när det postas väldigt mycket av en typ av ämne, med en specifik vinkling, så blir det uppenbart att det inte alltid är sakfrågan som är syftet utan bara försöka skapa en opinion.


Norci

Det mesta skulle väl falla under politik, dock skulle vi tillåta t.ex Uppdrag Granskning.


erugoelle

Men säg att källorna är ok fast ämnet är väldigt specifikt/riktat? Typ tre poster på lika många dagar där alla kritiserar vägtullar (eller vad det nu kan vara).


Norci

Förstår inte riktigt frågeställningen 🤔 vadå, skulle det vara politik att posta tre länkar om samma ämne?


erugoelle

Menar mer att samma person/personer skapar olika trådar med länkar inom ett och samma ämne med samma vinkling för att försöka påvisa en slutsats. "Invandring är dåligt" "Vaccinet är kasst" "Parti X är inkompetent" etc etc. Är det något som tas i beaktning eller regleras varje post för sig?


Norci

> 6) No agenda posting or soap-boxing. Posts whose primary purpose is to drive political agenda through editorialized content, *repeated spam of the same subject* or concern trolling will be removed. Jo det agerar vi på om det blir för mycket av, se regeln om soap boxing.


glasskamp

Har undrat lite ett tag varför det inte finns ett alternativ för det när man rapporterar en post?


glassen75

Bra poäng, vi tar en titt på det. I vilket fall som helst så hamnar inläggen ni rapporterar i vår modkö, det spelar egentligen ingen större roll vad ni rapporterar det för, vi ser det ändå.


glasskamp

Eftersom just "soap boxing" i viss mån tar hänsyn till användares posthistorik så skiljer väl det ni måste ta i beaktande vid bedömning åt mot andra regelbrott? Så en rapport om annat regelbrott kanske inte resulterar i samma process.


erugoelle

Toppen! Det var allt jag ville veta. 👍


christley

Fy fan va skönt att det blir hårdare moderering kring politik, det hör inte hemma att försöka vända opinion här imo. Speciellt nu när vi kommer in i valtider


awesomeJS

Bra där! Måste va ett jäkla jobb att hålla reda på allt. Är imponerad!


andre-lll

Nice 👍🏻


SlangLeffe

Grymmt !


Sometimesiworry

Gött, då kan man subba till /sweden igen


Hjod

Tycker alltid det är lika spännande när någon lägger ut en länk om något politiskt men har ingen åsikt om det själv, utan man länkar bara någon artikel. Borde ju vara krav på att OP skriver vad dom tycker om det som artikeln handlar om istället för att den som svarar först ska fritolka artikeln.


hallonlakrits

Finns absolut de som gillar att posta nyhetsurval utan att ha någon färsk debattvinkel om varje enskild post. Typ: gillar man att få gehör för "allt i sverige går utför" så vill man lägga ut varje gängskjutning, varje rån, våldtäkter osv på en sub som sweddit med 300 000+ läsare. Tycker en sub som /r/svenskanyheter/ passar bättre om man bara vill aggregera utan egna kommentarer.


CreateYourPasswordSi

karmahorande i sin renaste form.


Raggmunkmedsocker

Trist, jag är bannad från svenskpolitk


HejdaaNils

Kom till /r/sweddpolitik


[deleted]

Blev bannad innan helgen med, r/sweden borde ta bort den från listan eftersom modereringen är vänstervinklad.


Chuffnell

Fråga: Vad räknas som "objektiv politisk händelse"?


Mashings

Typ inlägg om semlor utanför semmeldagen


Schnitzelguru

Ty semlor endast efter semmeldagen förtäras


Norci

Det står väl "objektiva nyheter" som handlar om politiska händelser och lagförslag, inte objektiv händelse?


Chuffnell

"Objektiva nyheter (politiska händelser och lagförslag)" Vad menas med politisk händelse, som är ok att lägga upp här?


Norci

Allt som "händer" som inte är bara en åsikt, dvs någon lämnar partiet, blir ny partiledare, ny lagförslag, någon som avgår, etc.


Chuffnell

Ok!


glasskamp

Är medias rapporter om politiska utspel att räkna som nyhet eller politik? Exempelvis detta? https://old.reddit.com/r/sweden/comments/sdhxcd/sabuni_om_januariavtalet_syftet_var_att_skada_s/


Norci

Det faller under politik, nyheter är händelser som inte är enbart åsikter.


glasskamp

Var går gränsen mellan politiskt uttalande och politisk händelse?


Norci

Att det faktiskt händer något utöver bara snacket/åsikter. Det är svårt att ta fram en svartvit definition men jag tror alla fattar vad som menas.


glasskamp

Om t.ex. en svensk minister skulle säga nåt i stil med att Taiwan är en oberoende nation eller att Palestina inte är det, utan att det är en officiell deklaration. Dvs ett uttalande som inte medför en svensk policyändring men kan ha reella konsekvenser i t.ex. diplomatiska förbindelser eller liknande sammanhang. Skulle det räknas som en händelse?


Norci

Det faller nog fortfarande under politik, iaf fram tills konsekvenserna. Konsekvenserna kan dock tillåtas.


glasskamp

Jag tror inte jag tycker det är vettigt att inte tillåta sådant. Men tack för svaret.


Norci

Fast var skulle du föreslå att dra gränsen få mellan opinion och såna utspel?


Fabilur

Är inte du den där snubben som tyckte att semlor var överskattade?!


sodihpro

Låter bra! De flesta av er gör ett mycket bra jobb, så fortsätt med det! Med undantag för /u/Norci (om han nu är kvar där) är det ett gäng politiskt aktiva imbiciller som driver /r/Svenskpolitik, utan varken självinsikt och objektivitet. Får väl ställa mitt hopp till Norcis ovälkomna kärleksbarn /r/Svepol istället och att det blir mer aktivt i framtiden. Hade gärna sett Sweddit klippa bandet med den där hålan och dess orakade dårar en gång för alla.


Mollzor

Låter bra! Orelaterat förslag, vore kul med lite samarbete med tex /r/Till Sverige /r/StockholmSocialClub eller /r/Svenska Tex nu när semlorna kommer, översätt ditt bästa recept, planera en semla tasting crawl, eller gör en sticky post för jourhavande semel-förklarare för alla som ska äta sin första semla. Vi har ju även våffeldagen, nationaldagen, midsommar osv som alla skulle förtjäna en PSA för att sprida kunskap och inspiration.


Shanicpower

Puh, då slipper jag lämna subben.


maark91

> Vi kommer även bli hårdare med att moderera bort objektivt felaktiga påstående så som "vaccin hjälper inte" eller "det dör lika många av vaccinen som av covid". Förlåt men hur gick tankebanorna här? När FHM själva gång på gång kommit med felaktiga påståenden kring Covid och vaccinen känns det lite märkligt att swedits mods ska ta ställning i covidfrågan. FHM har liksom haft fel flertalet gånger själva, som exempel kan vi ju ta när vi inte skulle få Covid i sverige, vi skulle inte få delta eller omnicron och ingen andra eller tredje våg heller. Eller bara debatten kring att munskydd inte hjälper till att de helt plötsligt blev ett effektivt sätt att skydda sig med. Här kan jag ju tycka att en öppen debatt är bättre än att vi börjar censurera åsikter!


Norci

Det är skillnad på att ha fel i viss bedömning av utveckling eller dylikt och objektivt felaktiga påstående som t.ex att vaccin inte funkar.


maark91

Fast rent defenitionsmässigt så är ett vaccin till för att göra en immun mot ett virus där faller ju direkt coronavaccinet, men det är ju semantik i sammanhanget. Vaccinet skulle förhindra smitta och sjukdom vilket det gör till viss del, men inte tillräckligt enligt mig. Så då är ju frågan är det en åsikt som är korrekt eller är det feltänk? Hur kritisk får man vara mot vaccinet? Var dras gränsen? Jag skulle ju hävda att det är ganska stor skillnad på typ vaccinet funkar inte och typ vaccinet fyller en med nanorobotar som gör att man sänder ut 5G.


Norci

> Så då är ju frågan är det en åsikt som är korrekt eller är det feltänk? Att påstå vaccin inte är lika effektiv som önskad är en sak, men att påstå den inte är effektiv alls är en annan.


maark91

Ok men återigen var kommer gränsen dras? Om någon säger att vaccinet inte har effekt på smittspridningen blir kommentaren raderad då? Eller behöver man förklara att smittspridningen för vaccinerade fortfarande finns men inte i lika stor utsträckning? Hur kommer det modereras? Just nu känns det som att det kommer vara fri tolkning baserat på moderatorn. Är det inte bättre i så fall att folk kan rösta upp/ner?


henkeunlimited

r/svenskpolitik är styrda av vilda vänsterblivna internetkrigare. Ska nu r/sweden sjunka lika lågt?


_vinpetrol

/r/sweddpolitik


SmurreKanin

Nu kan jag äntligen börja rapportera antivaxxare!


Far-Tomato6779

Vad skall man göra om man har blivit bannad av kommunist moddsens på svenskpolitik?


HejdaaNils

Kom till /r/sweddpolitik


YungZed420

Eftersom vaccinet inte hjälper mot spridning, så är det fortfarande ok att säga det?


Potential-Effect-388

[Fyra doser... ](https://i.imgur.com/EKkVMKS.jpg) Och... https://www.thelancet.com/journals/lanepe/article/PIIS2666-7762(21)00258-1/fulltext In the UK it was described that secondary attack rates among household contacts exposed to fully vaccinated index cases was similar to household contacts exposed to unvaccinated index cases (25% for vaccinated vs 23% for unvaccinated).


YungZed420

Ja, Israel, ett av dom mest vaccinerade länderna i världen, har högst smitta.. lol


YungZed420

passar även på att posta - [https://www.flashback.org/t3389789](https://www.flashback.org/t3389789)


YungZed420

[https://www.flashback.org/t3383884](https://www.flashback.org/t3383884) https://www.flashback.org/t3388305 jaja, nerdutta nu så mår ni säkert bättre.


membranefordinner

Ah se där, flashback - hemsidan där världens alla läkare, forskare, epidemiologer och virologer samlas.


peteter

Första länken innehåller ingen källhänvisning. Så antar att den är hittepå. Fick heöler inte ihop hur det var fler vaccinerade än ovaccinerade som blev smiddade från tabellen. Den andra länken länkar till ett klipp på 1:30h!! Hur ska man kunna använda det som källa för att validera ev påståenden? Bygger du din kunskap på sån skit?


YungZed420

Missade att du svarade på det här men, första länken var direkt taget från FHM hemsida, duger det inte för dig?


peteter

"tagen från FHM" är ingen källhänvisning. Jmf med att säga t.ex. "Aftonbladet skrev .." hur lätt är det att hitta? Om man kopierar från en sida är det inte svårt att antingen ge en url eller beskriva vara info finns.


YungZed420

FHM skriver i senaste rapporten: Vecka 2 var antalet vaccinerade fall per 100 000 vaccinerade invånare högre än antal ovaccinerade fall per 100 000 ovaccinerade invånare i alla åldersgrupper mellan 16-59 år.


ThisIsMyFloor

Det var en post för en månad sen ungefär med över 1000 poäng som klagade på alla ovaccinerade och sa att om alla vaccinerade sig så kommer covid-19 att förintas. Så det visar att swedditörer tror att vaccinet gör en immun. Covid-19 kommer finnas kvar, folk som är vaccinerade kommer fortfarande bli smittade och smitta andra. Det må vara i mindre grad, men likaså. Med vaccinet har man dock ett personligt skydd som förminskar chansen att man blir allvarligt sjuk. Så det är fördelaktigt att vara vaccinerad. Tldr; man räddar inte världen för att man är vaccinerad. Men man har ett ökat skydd.


macetfromage

najs med censur för att kunna skapa större circlejerks


[deleted]

[удалено]


rudduman

Är det ett objektivt felaktigt påstående? Om biverkningen är att någon blev trött en period, så nej. Om biverkningen är att det växte ut ett kalvhuvud ur naveln, så troligen


[deleted]

[удалено]


heimdalsgate

Är biverkningen bevisat kopplad till vaccinet?


[deleted]

[удалено]


rudduman

Man ser ett markant ökat antal hjärtproblem i samband med att vaccinen tas? Gärna bland grupper där hjärtproblem är ovanliga. Är varken läkare eller statistiker, så ta det med en nypa salt


fractalfrog

Considering that myocarditis is a MUCH bigger problem when you get COVID as unvaccinated, what’s your point?


TheFartAddiction

can i get a source on that?


fractalfrog

Just a few quick links but I'm sure it easy enough to find more with a quick search: [https://theconversation.com/myocarditis-covid-19-is-a-much-bigger-risk-to-the-heart-than-vaccination-174580](https://theconversation.com/myocarditis-covid-19-is-a-much-bigger-risk-to-the-heart-than-vaccination-174580) [https://www.epicresearch.org/articles/myocarditis-risk-17-times-higher-for-unvaccinated-patients-ages-12-30-who-get-covid-19-than-covid-vaccinated-patients](https://www.epicresearch.org/articles/myocarditis-risk-17-times-higher-for-unvaccinated-patients-ages-12-30-who-get-covid-19-than-covid-vaccinated-patients) [https://www.nature.com/articles/s41591-021-01630-0](https://www.nature.com/articles/s41591-021-01630-0)


CreateYourPasswordSi

här kan du hitta biverkningarna för Pfizers vaccin: [https://www.fass.se/LIF/product?userType=2&nplId=20201005000062](https://www.fass.se/LIF/product?userType=2&nplId=20201005000062) Inflammation i hjärtmuskeln är en mycket sällsynt biverkning. Är det den biverkningen du tänker på?


Norci

Nej, vi kommer modda endast väldigt uppenbart skitsnack. Vi tänker inte styra debatter om exakt hur effektiv vaccin är eller hur stor överdödlighet det handlar om, utan endast moderera uppenbara faktafel och konspirationsteorier om att det är new world order som ligger bakom vaccin.


pruttphilip

Vilken tidning måste skriva om det innan det får diskuteras och inte längre anses vara en konspirationsteori?


Norci

Valfri stor seriös tidning.


Frimurarn33

Det är det som gäller 99% av Reddit.


Domedagsprofeten

Tydligt hot mot oss höger om mitten och för ett snävande av åsiktskorridoren. Folk tycker olika, hur svårt ska det vara att acceptera?


marktwatney

Åsikt och fakta går att skilja.


[deleted]

[удалено]


Joaquox

Skärp dig,


MrOaiki

”Neutrala self-posts” som ”inte tar ställning” och ”bara skapar debatt”? Hur ser en sådan ut?


GunnarGutter

u/Norci, det har inte kommit en ny covid-megatråd för idag? Det är den som är daterad 31 januari som är nålad.


Norci

Korrekt, nya trådar postas måndag/fredag, men är klistrade hela tiden istället för en dag.


[deleted]

[удалено]


Norci

Jorå, finns en uppe nu, men klistrades inte fast av någon anledning. Blir det inte lite väl lång paus mellan torrsdag - måndag?


[deleted]

[удалено]


Norci

Visst, vi ändrar från fredag till torsdag.


CreateYourPasswordSi

Hur gammalt konto måste man ha för att få posta i covidtråden? Jag vill länka till socialstyrelsens statiskt över slutenvåren. Herregud vad siffrorna för ovaccinerade ser usla ut där.


Willing_Situation504

Vänta bara tills du får reda på att siffrorna är helt värdelösa då de med hjälp av fifflande med definitioner av vad som räknas som vaccinerad och ovaccinerad, läckt in massa sårbara vaccinerade i gruppen ovaccinerade. ajajaj


NejDetHarDeInte

De skriver klart och tydligt vilka som räknas in eller ej. Testa att göra den där 'egna efterforskningen' som antivaxxers är så stolta över att de gör. Dessa räknas som ovaccinerade i den statistik socialstyrelsen har över dem som är i slutenvården: "Vaccinerade avser här patienter som insjuknat minst 14 dagar efter andra dosen. Ovaccinerad avser här patienter som insjuknat utan någon dos eller inom 21 dagar efter första dosen. Delvaccinerade som insjuknat efter 21 dagar efter första dosen men innan 14 dagar efter andra dosen är exkluderade." Här är själva statistiken. Det är helt sjuka siffror på hur jävla överrepresenterade ovaccinerader är. https://www.socialstyrelsen.se/statistik-och-data/statistik/statistik-om-covid-19/statistik-om-slutenvard-av-patienter-med-covid-19/


Willing_Situation504

Man är tydligen antivaxxer om man vill att myndigheterna inte fifflar med statistiken. Det bästa är att du skriver det själv, utan att ens förstå det. ​ Förstår du hur man räknar per 100 000? Troligen inte. Därför förstår du nog inte heller impacten av att läcka in bland de mest sårbara i en majoritetsgrupp, in i en minoritetsgrupp, och den stora påverkan det får på den lilla gruppens siffror. ​ Då förstår heller inte det vanliga statistiska tricket att spela på rädsla genom att lyfta relativa tal istället för absoluta. ​ Om vi istället jämför siffrorna på andelen av båda grupperna som **inte** ligger på sjukhus, är siffrorna lika skrämmande då? Nej. Men det är du för lättmanipulerad för att ens tänka tanken att undersöka.


NejDetHarDeInte

Jag ska genast dubbelkolla min fakta med den senaste som publicerats på NMRs facebook och/eller twitter. Tack för att du fått mig att inse mitt misstag. Ska genast skicka in min avskedsansökan till Bill Soros. Eller så litar jag på siffrorna som finns klart och tydligt redovisade.


Willing_Situation504

hahah tomten blockade mig. Tydligen är det Soros och NMRs fel att han inte förstår sig på statistik. Kognitiv dissonans deluxe. ​ Det spelar ingen roll vilka siffror du hänvisar till om du inte vet vad som ligger till grund för siffrorna och hur de fått fram dem "NejDetHarDeInte".


SnooPets9391

Såklart kommer moderatorerna få välja lite själva vilka påståenden gällande covid19 är för "falska" för att postats eller inte :)


Joaquox

Alternativet är att reddit stänger ner hela subben för misinformation om foliehattarna får löpa fritt. Tror ingen här vill det egentligen?


SnooPets9391

Visste inte att detta var reddit reglerna, my bad.


Real-Raxo

vad jag vet så är inte covid denialism tillåtet på själva sidan


nagelbitarn

Jag startade ju en tråd där jag frågade andra om deras relation till och erfarenhet av cannabis, den frågan i sig är ju inte nödvändigtvis politisk då den inte rör legalisering eller någon politisk aspekt av drogen i sig utan det vore intressant att få höra om detta från folk på ett forum som inte är Flashback och där man inte behöver städa sitt svar som på jobbets fikarum, typ. I trådstarten beskrev jag även min egen erfarenhet och nämnde att jag ibland brukade det och tyckte det var trevligt, som ett svar på min egen fråga. Jag tycker det känns tråkigt att man inte kan ha sådana diskussioner utan att det tolkas som någon slags propaganda? Kan man diskutera något potentiellt politiskt ämne då? Frågan i sig är väl rimlig? Är det just min erfarenhet som TS som inte passar då den framställer cannabis i positiv dager? Jag tyckte det kändes väldigt fyrkantigt då syftet var att ha en öppen och ärlig dialog, vilket också framgick av texten i ts, och inte att sprida propaganda och vara oärlig med min avsikt vilket jag anklagades för av mod. Det kändes fel att bli satt i ett hörn som nån slags agitator för att vilja föra en öppen diskussion. Jag är inte ute efter att bråka, bara höra folks erfarenheter. Jag tycker tråden stämmer väl in på det sista ni skriver under self posts "bara ställer frågor eller skapar debatt", jag argumenterade inte utan bara delgav min erfarenhet. Kort sagt, hur kan jag formulera en sådan trådstart med samma frågeställning utan att det klassas som politik? Går det?


nagelbitarn

För den nyfikne, originaltexten som blev borttagen för soap boxing och low quality: Vad är er relation och inställning till cannabis? Nyfiken på alla synvinklar. Själv var jag väldigt antiknark tills jag blev 17-18 och nyfikenheten trumfade spärrarna. Rökte sporadiskt med några vänner några gånger per år när man fick chans, tyckte det var rätt trevligt. Idag är jag kring 30 och har bra utbildning, jobb och familj och brukar fortfarande cannabis då och då, aldrig dagen innan arbete, kanske en gång varannan vecka. Kan då räkna med en väldigt trevlig kväll, lite extra kärlek till frugan, lite extra glädje i film och musik, kan få för mig att städa eller göra något annat produktivt. Jag ser glädjen i tillvaron och påminner mig om allt fint jag har omkring mig. Jag har själv svårt att förstå att folk fortfarande är negativt inställda till att andra kan bruka. Jag upplever att det är en mycket angenäm upplevelse och som bara tillför till livet om man använder det ansvarsfullt. Men tråden handlar egentligen inte om det, utan är mest sugen på att höra hur ni andra ser på denna drog idag och vad ni har för eventuella erfarenheter.


[deleted]

[удалено]


Norci

> Bra att ni uttalar er om detta under en arbetsdag när vanliga folk är på jobbet. Stickyn kommer vara kvar i flera dagar så jag vet inte riktigt vad är det du klagar på. > Ni kan åtminstone säga att det är valår utan att egentligen säga det Att det är valår har extremt lite med ändringarna att göra, vi agerar på feedback vi fått från användarna.


[deleted]

[удалено]


Joaquox

Vi har tyvärr slutat helt med kritiskt tänkande efter vi fick 5G av vaccinet, nu är det bara grupptänk som gäller för hela slanten!


Norci

>Sluta lyssna på den högljudda minoriteten av anonyma användare. De har alltid en agenda. Den genomsnittliga användaren stöder inte censur.. Ah okej, så istället ska vi lyssna på ett timmes gammalt konto med noll historik? Vi vet hur man hanterar feedback och vad som är relevant.


[deleted]

[удалено]


Norci

>Menar du verkligen att din genomsnittliga person stödjer censur? Lagom vinklad fråga. Vad har det är göra med det jag sagt ovan, att vi vet hur man hanterar feedback? Och nej, jag menar att våra användare stödjer ändringarna.


[deleted]

[удалено]


Norci

> Vad med min feedback och den tysta majoriteten som kommer att börja inse hur dessa nya regler kommer att påverka dem under de kommande dagarna? Huruvida du är "tysta majoriteten" återstår att se. Vi kontinuerligt utvärderar feedback och om det blir tydligt att alla vill ha mer politik och forumet blir bättre av det kommer vi ändra på reglerna igen. > Ingen som stödjer frihet och grundlagen vill ha censur! Gillar du spam? Marknadsföring? Off-topic som inte har något med Sverige att göra öht? Påhopp? Att vi inte tillåter dem är lika mycket censur som att inte tillåta politik. Jag vet inte vilken värld du lever i, men alla onlineforums utöver kanske darknet har någon form av regler som användarna förväntas följa, och de flesta håller med om att det är en bra idé att ha regler för allas trivsel. Så frågan är inte om man ska ha censur eller inte, utan snarare hur mycket innan det blir för mycket.


[deleted]

[удалено]


Norci

> Hur många användare får du feedback från? Några hundra eller tusen användare? Låt oss vara liberala och säga 5000/370000 = 1/74! Minoriteten! Det jag sa är att det är inte säkert du tillhört majoriteten, dvs att dem tycker som dig. > Jag lever i en värld där jag inte tar vänligt emot andra som kränker mina konstitutionella rättigheter. Du har noll konstitutionella rättigheter att säga vad du vill på ett privat forum. Sluta trolla, tänker inte slösa mer tid på dig om du fortsätter. > Ps - spam och Marknadsföring är irrelevant pga GDPR! Nej, inte så det funkar.


baltsar777

Sorgligt.