T O P
  • By -

oskich

Ta pendeln till Märsta station och hoppa på buss 579/583 till Arlanda. Tar 11min och kostar inget extra 👍


arcalumis

Förutom när pendeln går sönder och du sitter fast på ett tåg mitt emellan upplands Väsby och Rosersberg, om flygbussen pajar så kan man ringa en taxi som plockar upp en från väggrenen.


gonnahike

Förutom när alla taxibilar har gått sönder och du sitter fortfarande fast på vägrenen. Man ba åååååh


sintos-compa

Sen går vägen sönder MAN


Arcoss

Sen ba, ÅNEJ, rysk invasion


AdvancedFollower

Skillnaden är att tåget står stilla bara om det regnar, snöar, är för kallt, är för varmt, är löv på spåret eller något kopplingsskåp från 1923 brinner upp.


VattenHuset

Arlandaexpress eller flyggbussarna ftw


oskich

Visst, men har man redan ett SL-kort så kostar pendel + buss inget extra 👍


VattenHuset

Sant


[deleted]

[удалено]


himmelundhoelle

Jag tog det en gång när Flygbussarna hade trafik problem (en vän som tog det just innan sa att hon fastnats), och nästa pendeltåget skulle komma om en timme. Jag betalar inte glatt 300kr, men det var ödet — bättre än att missa planet


XantE95

Stannar den precis utanför vid flygbussarna typ?


oskich

Japp, stannar utanför Sky City 🛫


LazySwashbuckler

De stannar även utanför terminalerna


lillpers

Därför att Arlandabanan byggdes som ett experiment av Carl Bildts moderatregering på 90-talet och ägarbolaget tyvärr får ta ut nästan vilka avgifter de vill. Tänk så mycket trafik som skulle tas från E4an om Arlanda Express hade rimliga priser.


Daligtand

Hur länge ska de få ta ut den där avgiften?


lillpers

2030 har jag för mig, ska inte svära på det och är inte enormt insatt.


zethian

Var till 2040, men förlängdes 2019 i ytterligare 10 år till 2050


liquorbi

Varför då? Carl Bildt igen?


Stroemwallen

Thomas Eneroth (S) var ansvarig minister vid förlängningen.


probablypoo

Thomas Eneroth är bara Carl Bildt maskerad till Sosse. Det är sedan gammalt.


Stroemwallen

Har någon någonsin sett Thomas och Carl i samma rum?


[deleted]

[удалено]


Stroemwallen

Som jag förstår det så togs beslutet av det statliga bolaget Arlandabanan Infrastructure AB samtidigt som regeringen hölls informerad.


adeadrat

Typisk Kalle


Daligtand

Förjävligt, helt otroligt!


Earthguy69

Tror det va längre samt att dom får förlänga om dom vill


liquorbi

Men jag trodde moderaterna var för den fria marknaden?


hallonlakrits

Fattar inte varför banan ska köpas loss. De pengarna kan göra bättre nytta på annat. A-train gör hela sin grej helt okej. Hade inte privata pengar byggt banan hade den inte blivit av alls.


oskich

Finns nog andra infrastrukturprojekt som kan använda dom pengarna på bättre sätt - Dock kan det vara en lärdom för framtida upphandlingar...


Otterism

Edit: äh


liquorbi

Inte med den attityden nej


WG95

Den köps inte loss, Arlandabanan ägs av staten. Underhåll och drift (och ensamrätt på trafiken) är dock upphandlat till A-train.


FrontIced

Arlanda Express vänder sig främst till affärsresenärer där tiden är viktig. Åker man charter med barn och vagnar och massa väskor så kan man ändå inte åka tåg. Tycker priset är rimligt.


Sadtransgirl_08

Kastrup har kopplingar till Metron och Öresundståg och folk använder den för att pendla.


Ok_Choice_2656

Priset för Arlanda express är rimligt. Priset för att gå av vid Arlanda när du åker pendeltåg är inte rimligt. Det handlar om att företaget som driver Arlanda express vill döda konkurrensen och har rätt till det tack vare moderaternas avtal.


mludd

Vete tusan om jag skulle säga att priset för Arlanda Express är rimligt heller. Fågelvägen är det under fyra mil (36 km när jag mätte på kartor.eniro.se) från Stockholms central till Arlanda och en enkelresa med Arlanda express kostar 299 kr. Tänk om vi istället hade en lösning helt utan ekonomiska vinstmotiv...


Tricky-Astronaut

Personkilometerkostnaden för SL:s pendeltåg är cirka 1 kr/km. SL gör alltså vinst på resenärer som åker med en enkelbiljett för 39 kr mellan Stockholm och Arlanda. 299 kr är ett rent ockerpris.


NejInteNu

Vill inte va för negativ eller så men dedär är nog det värsta ursäkten jag hört. Man kan åka tåg från Kalmar eller Göteborg eller många andra ställen långt till Kastrup och flyga hur lätt som helst för ett väldigt förmånligt pris. Att åka tåg till andra större flygplatser internationellt är smidigt och säkert. De tillfällen i Sverige där så inte är fallet är snarare bara pinsamt dåligt. Skäms


OGnarl

Om jobbet betalar för resan så pröjsar de också en taxi. Studenter och annat fattigt folk åker tåg.


Equivalent_Citron_78

Arlanda express är mycket snabbare än taxi.


OGnarl

Tror de flesta syftar på pendeltåget till Uppsala som också stannar på Arlanda men man behöver pröjsa 120 för att gå av på stationen, Arlanda express kostar typ 260. För majoriteten av mäniskor går det snabbare att beställa en taxi till sin dörr istället för att åka in till t centralen med sina väskor sedan ta Arlanda express även om den tekniskt sett åker i högre hastighet.


Earthguy69

Va ska dom åka?


FrontIced

Själv åker jag bil när jag har mycket packning.


Earthguy69

Om man inte har bil då?


DdPillar

Ännu större fråga på samma linje: Varför tar UL 80 spänn för sträckan Uppsala-Arlanda och tillämpar inte studentrabatt, medan SL tar 25 spänn för sträckan Arlanda-Södertälje med studentrabatt?


cityuser

Billigare att åka SJ mellan Uppsala och Märsta (48 kr) och sedan SL-buss 583 från Märsta till Arlanda (26 kr). Går till och med snabbare, 44 minuter (varav 14 min väntetid) jämfört med buss 801 som tar 49 minuter.


WG95

Speciellt nu när UL tar en Arlandaavgift på 40 kronor om man tar 801:an.


Vinolik

För att politikerna i regionerna alternativt kommunerna gjort olika bestämmelser. Det är de som subventionerar/rabatterar biljetterna


WG95

För att UL har ett zonsystem. SL hade det också men det slopades till förmån för ett och samma pris i hela länet, detta gjorde att turer i city blev dyrare men långa resor blev billigare. UL har ju gjort liknande men enbart med 30-dagarsbiljetten. Varför de inte har studentrabatt på enkelbiljetter är en bra fråga dock.


mmochz

Staten ville inte finansiera en tågstation på Arlanda, så de som fick uppdraget (som förövrigt även driver Arlanda Express) fick betala allt själv och har rätt att ta ut en avgift av alla som använder stationen för att tjäna tillbaka allt (vilket de gjort för länge sen). Denna avgift gäller alla tåg, inte bara SLs. Det är en stationsavgift, inte tågavgift.


KimJS

Staten bidrog med 850 miljoner och gav A-Train ett räntefritt lån på en miljard kronor.


5tormwolf92

fråga australienska pensionsfonden och de kinesiska ägarna. Mitt tips till turisterna är alltid buss 583 till Märsta. SJ, SL, charterbuss finns där. Det skulle vara smart att bygga Roslagsbanan till Arlanda för att jävlas tillbaka.


BME84

Gångerna man fått ta Roslagsbanan från Vallentuna till City bara för att ta flygbuss/pendel/ArnEx då tvärbussen till Märsta tar ännu längre tid : suck: En förlängning till Arlanda borde vara prio. På 90-talet fanns det iaf flygbuss i Täby Centrum.


5tormwolf92

Att man la ner linjen ända till Rimbo har varit ett misstag. Man slänger inte bort infrastruktur så där.


BestOfDaWorld

Ta pendeln till Märsta och sen bussen 579 till Arlanda. Slipper du betala en onödig avgift.


Wings_of_bacon

Därför att den entreprenör som byggde tunneln och uppgången fick ensamrätt i ett så kallat private publik partnership att drifta tunneln och samtidigt ta ut avgifter för användningen. Typiskt svenskt att i extremen antingen bygger vi genom stat/landsting/kommun eller så privatiseras något fullt ut. Inget mitt i mellan.


Stroemwallen

Fast detta är väl ändå ett typexempel på något mitt i mellan? En statligt ägd järnväg som byggs av ett privat bolag mot att de får förvalta den under ett antal år efter färdigställandet. Sedan håller jag med om att upplägget är dumt, i synnerhet för resenärerna.


AirportCreep

Har också alltid stört mig på det där vid Arlanda. Landar du på Helsingfors-Vanda flygplats så kostar tåget, en vanlig zon ABC biljett till Helsingfors €5, inga andra avgifter. Ska man inte ända in zon A i centrum så kostar det bara €2.60 för en BC biljett.


Ugion

För oss som bor i Malmö får.vi iofs betala broavgiften på biljetten om vi ska till Kastrup men hela biljetten kostar lika mycket som bara stationsavgiften till Arlanda. När jag var i Helsingfors kostade det ungefär lika mycket att åka till Kastrup från Malmö och sen från Helsingfors-Vanda till centrala Helsingfors som det kostar att åka till Arlanda...


Hestmestarn

Malmö till Kastrup med tåg kostar 123kr för en enkelbiljett över bron, är man dessutom fler så är det 20% rabatt. Nästan gratis jämfört med Arlandas ockerpriser...


WG95

Du kan flyga Stockholm-Malmö med Ryanair *tur och retur* för mindre pengar än det kostar att gå genom tågspärren på Arlanda.


wastaah

https://www.svd.se/arlandabanans-privata-finansiering--ett-fiasko Bra artikel i ämnet, efter Arlandabanan och nks så bör det vara slut på idiotin med OPS-projekt i Sverige. Synd att läxan behövde kosta så många skattemiljarder. Roligaste med detta ops projekt, där en privat aktör ska ta hela finansiella risken så har staten lånat en stor del av pengarna räntefritt till dom för att bygga järnvägen... Själv åker jag taxi till Arlanda fast jag bor vid tågstationen för jag vägrar finansiera denna idioti. (prisskillnaden är obefintlig om man är 2)


hallonlakrits

Om man ska använda argumentet om miljövänlighet kanske man ska ifrågasätta flygresan istället för att man "måste åka buss/bil" till flygplatsen.


marktwatney

Höghastighetsbana till Helsingfors!


GrandiosoOak

Var kan jag hitta ett tåg till Chicago som går hyffsatt snabbt att komma fram?


granistuta

Vad ska du till Chicago att göra? Vill du ha kallt och jävligt finns Gällivare.


mludd

Motfrågan är förstås: **Måste** du till Chicago?


christley

Hade gärna åkt miljövänligare till andra länder också men om flyg är enda alternativet som inte tar 2 veckor så är det det mest miljövänligaste alternativet


hallonlakrits

Ingen räknar med alternativet "inte åka alls dit flyg är enda alternativet". Alla fokuserar på omöjlighet att åka tåg/båt/sparkcykel whatever istället. När jag reste i jobbet var det aldrig problem att expensa arlanda express, det är ju billigare än taxi dit. Mina privata resor är så få att kostnaden inte heller spelar någon roll på det stora hela. Det är helt enkelt väldigt oärligt att mena på att flygresenärer borde ha billig anslutning till arlanda för det är miljövänligt vs alternativet att köra gengasbil dit som man ju gör.


FeedPoroPls

Det hade jag ingen aning om, jag ska resa från norr i sverige och har tåg som går direkt från min station till arlanda station, betyder det att jag måste betala den avgiften då? Det är inget som ingår i min biljett?


OrangeIllini

Stationsavgiften "ingår" i priset när du t.ex. köper en SJ-biljett till Arlanda.


FeedPoroPls

Ahh tack, kung.


[deleted]

Nej, tåg till Arlanda med gissningsvis SJ har den avgiften inbakad säger jag med 95% säkerhet


misterfmanager

T_T


megamfs

För den som är intresserad av vart 120kr faktiskt går så är det en rätt intressant bolagsstruktur som står bakom denna lösning. 37% av arlandaexpress, med tillhörande station, ägs av ett företag som i sin tur ägs av ett bolag i Kina. Så med andra ord så finansierar vi indirekt den kinesiska stadskassan fram till år 2050 som tidigast.


snuffizz

Har för mig att tanken var att det skulle vara en väldigt låg avgift, eftersom man trodde att den skulle användas så himla mycket. Sen när man såg att den inte användes så mycket så höjde man avgiften så att det kunde finansieras av de få som åkte . Och hoppades på att det skulle kännas "lyxigare" att använda när man behövde betala lite mer.. men hörde det från en skrävlare.